Homemade…

Koken vind ik leuk, kan me prima vermaken door allerlei kookboeken door te worstelen maar bakken… nee, op de een of andere manier lijkt me dat altijd een hoop gedoe, dingen afwegen, eitjes splitsen én niet te vergeten, de last om dan met zijn tweetjes een hele taart/cake naar binnen te werken…

Maar… het is zondagmiddag; natte sneeuw tegen de ramen, vriendlief aan het sporten, de was hangt te drogen, spelletjes wordfeut zijn bijgewerkt, dus de hoogste tijd om eens dat pak Homemade uit de kast te pakken!

Eens zien.. alleen water toevoegen (duh, anders had ik het ook niet gekocht natuurlijk…), okay, eerst de oven voorverwarmen op 180 graden. Check! In kom 150 ml water en inhoud pakje mixen tot een glad beslag. Check!

Vouw de perforatierandjes bij het bijgeleverde bakblik(je) om… eh… wat voor randjes? Oh, er zitten vouwrandjes op, okay, naar beneden vouwen. Check!

Verdeel de mix gelijkmatig in de bakblik. Check! Zet het in het midden van de oven en wacht 40 minuten, eh… 13.50 in de oven, dus klaar om 14.30 uur. Okay, tijd goed in de gaten houden!

Na goed 5 minuten ruik je al iets… oh, staat niet op de verpakking maar is wel zo. Ruikt goed!

En na 40 minuten ‘ruk’ ik de oven open en doe me helemaal tegoed aan die overheerlijke brownies!

Nou ja, beetje overdreven… ja, ze zijn goed gelukt en smaken goed maar met vriendlief inmiddels weer in de buurt, is het toch een kwestie van eerlijk delen…

collage_bakken

Maar, vertel… bakken jullie weleens en zo ja, wat dan?

Advertenties

18 gedachtes over “Homemade…

 1. Vroeger bakte ik heel wat af, maar tegenwoordig moet ik er niet meer aan denken. Waarom weet ik ook niet, maar het kan me niet meer bekoren.
  Maar ik begrijp dat jouw brownies lekker smaakten.

 2. Ziet er lekker uit, die zelfgemaakte brownies! Zoals je weet bak ik regelmatig een taart en/of cupcakes 😉 En als er iets over is kun je het heel makkelijk invriezen…

  Een fijne dag!

 3. Hee!! Ik heb nog zo’n pak staan in de kast…toch eens gaan maken! 😉 Bakken doe ik niet zoveel…puur wegens zelfbescherming…ik snoep er veel te veel van! Ik ben meer een keukenprinses qua koken, recepten uit proberen en eten maar! Ja, desnoods de hele dag in de keuken staan, leuk!!

 4. Lekker hoor, zelfgemaakte brownies, maar echt lekker zompig worden ze niet bij mij. Niet dat ik het veel geprobeerd heb hoor, want zoveel bak ik nou ook weer niet. Soms maak ik zelf appelflappen met stevia i.p.v suiker en wat langer geleden heb ik ook wel cake gemaakt met stevia, maar dat was geen doorslaand succes. Misschien binnenkort maar weer eens proberen, want ik wil toch weer even suikervrij leven (omdat er de laatste tijd toch wat pondjes bijgekomen zijn).

 5. Wha ha ha, zoals jij bakt, bak ik ook 😉 Soms met onze kleine Bink ook koekjes maar graag van die simpele pakken. Soms maak ik wel opgerolde koek of appelflappen o.i.d. Maar die creatieve taarten e.d. absoluut niet. Ik heb respect voor diegene die dat zo goed en mooi kunnen!!

 6. Ik ben ook meer van het koken dan van het bakken (snoep-technisch-veiliger :-)). Maar soms is het bakken van een heerlijke cake (of brownies) toch ook wel erg leuk….euh lekker!

 7. Yep..heb die ook eens gemaakt, lekker makkelijk en toch heerlijk 😉
  Ik kook en bak ook graag, alleen willen sausjes niet lukken. Zelfs van die kant en klare maggi of knor pakjes…op de een of andere manier lukt het mij zelfs die te verprutsen!
  Zonder klontjes lukt me tegenwoordig wel, maar het blijven-ondanks dat ik heeeeeeeeeel nauwkeurig de hoeveelheden afmeet- dunne waterige sausjes, waardoor de aardappelen kunnen zwemmen.

 8. Oh ik hou van koken en zeker alles van originele ingredienten maken. Duurt even maar ik vind het altijd lekkerder smaken dan die kant en klare dingen -no offense :)-

 9. Af en toe is het best lekker om wat te bakken. Al is het soms even voorbereiden en heb je wel eens wat afwas. Maar het is toch weer leuk als je dan het resultaat ziet en het ook nog eens lekker is.
  Zelf heb ik bijna een maand geleden nog een appeltaart gebakken en ik vond de taart goed geslaagd. Ook bak ik zo af en toe ook nog eens wat appelflappen.
  Maar ik zou graag wel eens wat meer tijd hebben om meer te kunnen doen. Want een echte dag voor mezelf thuis heb ik eigenlijk amper. Ben vaak alleen maar op pad en in touw.
  Dus voor de toekomst is het wel mijn wens om eens verder te kijken en meer te doen, tenslotte is het iets wat gewoon leuk is om te doen.
  Groetjes

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s