Leesmaand juli 2013

En ja, ook de afgelopen maand weer lekker veel gelezen! Zit er nog iets voor je tussen? Of heb je wellicht nog tips? Ik hoor het graag!

zusjeIk kende mijn zus. En zij zou nooit zelfmoord plegen.
Als Beatrice hoort dat haar zus Ruth wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feiten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijkt dat de politie Ruths lijk vond in een toiletgebouw in Hyde Park.

Wat een ontzettend mooi en aangrijpend geschreven verhaal! Telkens word je weer op het verkeerde been gezet waardoor het einde je gewoon compleet overvalt!

brievenuitlondenNa een miskraam vindt Claire troost in de oude brieven van een ver familielid. Als Claire in de oude brieven beschrijvingen leest van schilderijen, bezoekt ze musea om zelf die schilderwerken te bekijken. Als ze daar een man ontmoet, voelt Claire nog meer verwantschap met haar familielid en imiteert als het ware het leven dat uit de brieven naar voren komt.

Opnieuw een verhaal waarbij het verleden, het leven van Daisy tijdens de WOII, en het hedendaagse leven van Claire, op een boeiende manier uiteindelijk samenkomen.

mooiejongensLucia (25) heeft van het transgenderteam toestemming gekregen om Luc te worden op voorwaarde dat zij eerst een jaar lang als man leeft.

Het verhaal vertelt zowel het verleden van Lucia, een verleden wat gepaard ging met incest en het besef dat ze in een verkeerd lichaam zit, als het heden waarin ze probeert als man door het leven te gaan. Een totaal ander boek maar zeker de moeite waard!

citadelTerwijl de oorlog het ene na het andere bloederige dieptepunt bereikt, raakt Sandrines lot verweven met dat van drie zeer verschillende mannen. Wie van hen is haar echte vijand? Wie vormt een ware bedreiging? En wie is de bewaarder van het eeuwenoude geheim dat aan de voet van de Pyreneeën verscholen ligt?

Laatste deel van deze trilogie, op zich ook zelfstandig te lezen, en ook nu word je het verhaal weer ingetrokken en waan je je in die periode. Sommige dingen gaan me een beetje te ver maar doordat het op een boeiende manier wordt verteld, stoort het je niet.

bloedlijnRechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Deel 1 van een nieuwe serie en ja, ik wacht met spanning op het 2e deel! Goed opgebouwd verhaal, abrupte wendingen, verrassende plot en af en toe een beetje 50-tintenachtig!

engelenbewaardersIn een bos bij Stockholm wordt het lijk van de al twee jaar vermiste studente Rebecca gevonden. Bij het onderzoek stuiten de rechercheurs van het team van Alexander Recht op dezelfde plaats op meer lijken die er echter al meer dan dertig jaar liggen. Is er sprake van een moordenaar en hebben de slachtoffers iets met elkaar gemeen?

Deel 3 van een redelijk zelfstandige te lezen reeks en zeker een verhaal wat je vanaf het eerste moment in zijn greep heeft! Mooie schrijfstijl met een langzaam ontrafelde plot waarbij je tegelijkertijd de personages met hun beslommeringen steeds beter leert kennen!

Het ‘moet’ natuurlijk je smaak zijn maar wat mij betreft zijn ze stuk voor stuk de moeite van het lezen waard!

Advertenties

11 gedachtes over “Leesmaand juli 2013

  1. Je hebt weer lekker gelezen de afgelopen maand. Het boek ‘Later’ van Rosamund Lupton is ook erg goed en mooi! Tenminste, da’s mijn bescheiden mening 😉

    Een fijn weekend!

  2. je hebt aardig wat boeken verslonden zeg heerlijk op het moment lees ik even niets maar dat wil ik in me vakantie toch weer op pakken.dan heb ik tenminste de rust in me om te kunnen lezen

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s