Als een schoolreisje…

Raar is dat toch…

Ben je zowat 40,  ga je wel vaker zomaar een gezellig dagje weg en toch slaap je dan de nacht voorafgaand aan dit uitje om onverklaarbare redenen opeens heel slecht!

Niet eens omdat het zo super spannend was wat we zouden gaan doen, ook niet omdat ik bang was dat we ons zouden verslapen want zo vroeg hoefden we er niet eens uit en toch… was ik om de haverklap wakker…

Eerder deze week vroeg ik jullie om suggesties voor een leuk dagje uit in eigen land, waarvoor nog dank trouwens, en hoewel de meeste uitjes zeker nog op ons te doen lijstje staan, vielen de meesten qua afstand deze keer af. We hadden gewoon geen zin om eerst 3 uurtjes in de auto te moeten zitten om iets te zien of iets te kunnen gaan doen, dus vandaar dat we het graag wat dichter bij huis wilden houden.

Dichter bij huis wil dan zeggen, ergens in het noorden. Nu stelde Patty voor om alle provincies aan te doen en daar dan overal foto’s van te maken. Dat laatste is zeker geen probleem omdat ik standaard met dit soort uitjes mijn fototoestel wel in de tas heb zitten maar om nu als een gek door heel Nederland te racen, was natuurlijk een ander verhaal en zoals gezegd, zochten we het dichter bij huis.

Dus besloten we om de provincie Friesland eens onder de loep te nemen! We begonnen met het kijken naar een skütsjeswedstrijd in Lemmer, waar we overigens niks van begrepen maar het wel leuk vonden om die prachtige boten te zien varen, daarna door naar Stavoren waar we bijna voorbij liepen aan het Vrouwtje van Stavoren, een bakje kibbeling nuttigden die in ons ogen het aflegde tegen de viskraam in Termunten maar dit terzijde en nog meer boten zagen om uiteindelijk te eindigen in het wel zeer pittoreske Hindeloopen waar we wederom nog meer prachtige boten zagen liggen, een heuse kapiteinswoning van binnen bekeken, genoten van een bezoekje aan een leuk gelegen terras waar we uiteindelijk langer bleven zitten vanwege de regen om later nog weer een rondje door het dorp te maken.

FrieslandRechtsonder is helaas niet mijn eigen foto, maar heb ik er bij gezet om jullie een beeld te geven hoe het eruit ziet als het zonnetje wel schijnt!

Al met al was het een zeer leuke dag, jammer van de regen aan het einde van de dag maar ondanks dat hebben we ons prima vermaakt en kunnen we jullie Friesland zeker aanraden!

Advertenties

12 gedachtes over “Als een schoolreisje…

 1. Fijn dat je het leuk vond Wanda , in dit deel van friesland wonen wij , en het rondje Hindelopen Stavoren fietsen we graag met de gasten , Lemmer ligt dan te ver uit de route .
  Fijn dat je genoten hebt , envoor nu een fijn weekend .
  Groetjes Lia

   • Jawel hoor. Mijn manneke had een route uitgestippelt en we zijn lekker vroeg in de auto gestapt. Eerst van zuidoost, naar noord-oost. Over de afsluitdijk naar het westen en zo via een beetje zigzag-route naar het zuidwesten en dan via Brabant weer terug naar Limbabwe 🙂 Alleen de wadden-eilanden hebben niet meegenomen. We waren pas s’avonds laat thuis, maar Brabant en Limburg kennen we zo goed, dat we daar niet meer gestopt zijn, alhoewel het qua tijd wel nog had gekund 😉
    Heel grappig ook de meest gekke plaatsnamen die je dan tegen komt 🙂

 2. Ik was dit logje nog aan het lezen , komt er weer een nieuwe aan
  Wat leuk dat jullie een fijne dag gehad hebben
  Mooie foto’s Wanda
  Ik wens jou een hele fijne Zaterdag avond
  Nu ga ik even het nieuwe logje lezen

  Liefs Gerda

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s