2013 in sneltreinvaart…

Zo, met nog slechts een paar dagen te gaan, is het bijna standaard geworden om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin voornamelijk een hoop leuke dingen zijn gebeurd, voor een uitgebreide versie kun je natuurlijk de categorie Snap Shots aanklikken, voor de verkorte versie kun je hier gewoon verder lezen!

overzicht2013

Het was vooral een jaar van de nodige leuke uitstapjes! Zo gingen we in april, in het kader van een 20-jarige vriendschap, met die bewuste vrienden naar Barcelona waar we ondanks de regen en de kou de moed er goed in hebben gehouden en waar we met veel plezier op terug kijken. Op naar een volgend leuk uitstapje!

Zoals ieder jaar vroeg paps ook dit jaar of we tijdens hun vakantie nog een paar dagen bij hun kwamen en ach, we hebben nog ergens een tent op zolder liggen, dus zo kon het gebeuren dat we inderdaad afreisden naar Luxemburg om dus mijn ouders op te zoeken. Paps blij en wij weer een weekendje weg!

Verder vierde paps dit jaar zijn 60e verjaardag en waren mijn ouders maar liefst 40 jaar getrouwd! En om dit te vieren namen ze ons voor een weekje mee naar het door ons zo geliefde Oostenrijk. Dit alles was eind september en wat hebben we toen een geluk met het weer gehad, elke dag straalde de zon en hebben we heerlijk genoten van al het moois wat dit o zo mooi landje te bieden heeft!

In juni gingen we voor 11 dagen op vakantie naar de Costa Brava (Spanje) en hoewel we in eerste instantie eigenlijk ook nog wel wat sceptisch waren (tis toch de Costa Brava, hoe grijs zal het daar zijn…), werden we aangenaam verrast door zowel de schoonheid van de streek als door de hoeveelheid aan mooie bijzondere vissersdorpjes maar ook door de heerlijke rust die het voorseizoen dan toch biedt!

Dat afstand geen rol hoeft te spelen om een vriendschap in stand te houden en dat een vriendschap ontstaan door het bloggen ook prima kan gedijen in real life, werd weer bewezen door de Wijn- en Spijswandeling met onze Brabantse vrienden in Deventer. Wederom was het weer erg gezellig en genoten we van heerlijke hapjes en drankjes en van elkaars gezelschap. Voor 2014 staat alweer een nieuw uitje gepland en wel de musical Flashdance, dit keer zonder onze mannen maar wel met een nieuwe (blog)vriendin erbij!

Helaas vloeiden er in 2013 ook de nodige traantjes en wel om het verlies van mijn stoere lieve rode kater, Schumi. Na thuiskomst uit Barcelona bleek het arme beestje een soort van tia te hebben gehad en moesten we, na een week van hoop en vrees, helaas afscheid van hem nemen.

Naast de reisbranche stimuleerden we dit jaar ook de autobranche, door na 7 jaar mijn Kaatje in te ruilen voor deze zwarte Ford Fiësta waar ik nu een maandje in heb rondgetufd en waar ik nog steeds heel erg blij (lees: verliefd) mee ben!

Kortom, het was een heerlijk jaartje, lekker druk met van alles en nog wat (zo las ik 54 boeken, voor mij een nieuw record!), met een hoop leuke uitstapjes en met een hoop leuke mensen. Natuurlijk werd er ook gestresst (onder meer over de kilootjes die maar niet definitief willen verdwijnen) en was er de nodige sores maar ondanks dat kijk ik met veel plezier terug op dit jaar!

Advertenties

18 gedachtes over “2013 in sneltreinvaart…

  1. Het was een leuk jaar, ik zag in de loop van het jaar aardig wat tripjes en dagjes voorbij komen. Dat gevecht zal blijven hoor, ik doe lekker mee hahah
    Op naar 2014 !

    gr Elise

  2. Mooi overzicht, leuk om je blog ook regelmatig te lezen. Het overlijden van je kat had ik niet meegekregen, dat is wel erg verdrietig. Mooie reizen maakte je, prachtige gebieden! Op naar veel goeds en plezier voor 2014. En naar Parijs natuurlijk! 😉

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s