Leesmaand april 2014…

April was niet alleen een maand waarin ik optimaal genoot maar ook eentje waarin er voldoende tijd was om lekker te lezen! Zo las ik maar liefst 6 boeken en kon ik voor het eerst deze lente ook lekker buiten zitten lezen! Op alle fronten een heerlijk maandje dus!

ikbenpelgrimTerry Hayes – Ik ben Pelgrim. Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Mijn mening: dit boek wordt overal bejubeld en geprezen en daardoor moest ik dit boek gewoon lezen. Meestal vraag ik me dan achteraf waarom iedereen zo lyrisch is maar in dit geval, geef ik ze groot gelijk! Wat een ontzettend goed geschreven verhaal, spionage, kat-en muisspel, verrassende wendingen, heden en verleden, goed uitverdiepte personages en een spanningsboog waardoor je gewoon het boek wilt uitlezen! Het is best wel een dikke pil maar toch slaagt de schrijver er in zijn debuut super goed in om je vanaf de eerste pagina te boeien! Ik ben in ieder geval benieuwd naar zijn tweede boek!

koekoeksjongRobert Galbraith – Koekoeksjong. Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt vanaf een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt daaraan en roept de hulp in van privédetective Cormoran Strike. Strike is een invalide oorlogsveteraan – met wonden die zowel fysiek als mentaal zijn – en zijn leven is een puinhoop. De opdracht lost zijn geldproblemen op, en zijn nieuwe assistente Robin blijkt een godsgeschenk. Maar naarmate Strike dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt alles een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…

Mijn mening: eerste thriller van niemand minder dan J.K. Rowling en hoewel ik haar Potterboeken nooit heb gelezen, was ik hier wel nieuwsgierig naar. Is iemand die zo succesvol is met deze Potterboeken in staat om zich een geheel ander genre eigen te maken? Het antwoord is Ja! Hoewel het op zich een vrij luchtig geschreven thriller is, is het wel een boeiend geschreven verhaal waarbij je steeds meer betrokken raakt bij de levens van Strike en zijn medewerkster Robin. Deel 2 zou in de maak zijn, dus ik ben benieuwd!

hitlermijnbuurmanEdgar Feuchtwanger – Hitler, mijn buurman. Op vijfjarige leeftijd is Edgar Feuchtwanger een zorgeloze jongen in de Grillparzer Strasse in München. Edgar wordt verwend door zijn ouders en kindermeisje, wanneer Adolf Hitler, leider van de Nationaal Socialistische Arbeiderspartij, zijn intrek neemt in het gebouw aan de overkant van de straat, aan de Prinzregentenplatz. In 1933 verschijnen er donkere wolken aan de lucht. Hitler wordt benoemd tot kanselier. Edgars ouders, beroofd van hun burgerrechten, proberen hun zoon zoveel mogelijk tegen de vernederingen te beschermen.

Mijn mening: eerlijk gezegd viel dit boek mij wat tegen, het komt zelfs op sommige momenten wat ongeloofwaardig over dat een 5 jarig kind zo gedetailleerd zich dingen van die tijd kan herinneren. De aanloop naar de oorlog wordt breed uit verteld maar over de periode van de oorlog en daarna wordt maar heel kort iets gezegd, terwijl ik juist graag had willen weten hoe het was om Hitler van zo dichtbij mee te maken en hoe het voor een Duits gezin was om in die tijd in Duitsland te leven. In mijn ogen komt het verhaal niet helemaal uit de verf…

rosieprojectGraeme Simsion – Het Rosie Project. De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Mijn mening: een compleet andere genre dit keer maar aangezien ook dit boek lovende recensies kreeg, wilde ik dit boek zelf ook graag lezen. En ja, het is zeker een verhaal wat je bij blijft, waar je af en toe hardop om moet lachen en hoewel je de afloop eigenlijk wel al vrij snel weet, wordt het dusdanig leuk en goed beschreven dat je tot het einde geboeid blijft lezen!

morgenbenikweerthuisSimone van der Vlugt – Morgen ben ik weer thuis. Wanneer de elfjarige Britt na haar turnles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een amber-alert is noodzakelijk. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de balletschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute.

Mijn mening: deel 2 met Lois in de hoofdrol. Een boek wat vrij gemakkelijk weg leest, mede door de vaart die de schrijfster erin houdt. Goed opgebouwd, ondanks dat het al vrij snel wel duidelijk is wie er achter zit. Doordat dit het tweede deel is krijg je ook steeds meer een beeld van de hoofdpersonen. Hopelijk komt deel 3 snel!

Dit was trouwens alweer nummer 4 van mijn Ik Lees Nederlands uitdaging!

wiewindzaaitNele Neuhaus – Wie wind zaait. In het kantoor van WindPro, een bedrijf dat windmolens exploiteert, wordt een nachtwaker dood aangetroffen. Als korte tijd later een boer vermoord wordt die voorzitter is van een burgerinitiatief tegen windmolenparken, gaat rechercheur Pia Kirchhoff op onderzoek uit. De boer blijkt zoveel vijanden te hebben dat bijna iedereen in zijn omgeving verdacht is. Elke verdachte heeft zijn eigen motief – en niets is wat het lijkt. Tot er iemand moet boeten.

Mijn mening: wederom een zeer goed opgebouwd spannend verhaal van deze Duitse schrijfster! De bekende hoofdpersonen keren allemaal weer terug, maar de boeken zijn ook prima zelfstandig te lezen doordat Neuhaus verkort de eerder verkregen informatie weergeeft. Tel daar verrassende wendingen en verhaallijnen bij op en dat alles maakt dit tot een goed geschreven thriller met een zeer actueel onderwerp!

Advertenties

15 gedachtes over “Leesmaand april 2014…

 1. Ik heb onlangs nog met Ik ben Pelgrim in mijn handen gestaan en nu ik zo de reacties lees gaat deze zeker mee in de koffer 😀 Momenteel lees ik De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween en deze heb ik bijna uit. Ook erg interessant en soms best grappig waarbij het eigenlijk een roadtrip is met oude vandagen (schrijf je dat zo?/) en waarbij de hoofdpersoon terugblikt in zijn verleden en daar zeer interessante figuren ontmoet. Gabriel is bezig met de reeks van Jo Nesbo met Harry Hole in de hoofdrol en ook dat is erg spannend!
  Goed weekend lieve Wan en groetjes aan René!

  • Die van die 100 jarige is zeker een heel leuk boek! Hij heeft nu net een nieuw boek uit, iets met bommenmeisje als onderwerp, lijkt me ook erg leuk. Die boeken van Nesbo zijn ook absolute aanraders! Zit met smart te wachten op het volgende deel!

 2. Hoi Wanda

  Het was alles goed in het zieken huis
  Moest alleen wat aan mijn gewicht doen , maar dat vind ik zooo moeilijk
  Ik wens jou een hele fijne Zondag vond
  En morgen een hele fijne Maandag

  Liefs Gerda

 3. Je hebt weer lekker veel gelezen. Dat boek van Simone v/d Vlugt heb ik hier ook nog liggen (deel I en II), zag dat deel III er ook aan komt.
  “Het Rosie Project” ga ik noteren 🙂

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s