Ready for the Holiday… #3 | Minst leuke vakanties!

zomervakantieAlweer een week dichter bij onze zomervakantie!

De laatste keer vertelde ik jullie uitgebreid over mijn top 5 van leukste vakanties, weten jullie nog? Die prachtige foto’s van Oostenrijkse bergen, de franse Gorges du Verdon met dat prachtige groenblauwe water en die dobberende bootjes aan het Gardameer?

Deze keer ga ik herinneringen ophalen aan onze minder leuke vakanties! Gelukkig zijn dit er niet zoveel en was het zeker ook niet zo dat het vakanties waren in de categorie ‘red mijn vakantie’ maar op de een of andere manier was het het gewoon net niet.

Lago di Maggiore (Italië / 2006)

Voor velen een geliefde bestemming maar wij wisten bij aankomst eigenlijk al dat het niet echt onze bestemming was. Nu klopt dit ook wel want ons doel voor dat jaar was Interlaken in Zwitserland maar door het slechte weer zijn we na 4 dagen uitgeweken naar Lago di Maggiore waar in ieder geval de zon scheen. Helaas kwamen we vrij laat in de middag aan en na wat rond te hebben gereden, klopten we uiteindelijk bij een op het oog leuk pensionnetje aan of er nog een kamer vrij was en ja, die was er! In de kelder met een opklapbed die je elke dag moest opklappen wilde je uberhaupt door de kamer kunnen lopen en een provisorisch gebouwd douchje op de gang achter een gordijntje waarbij je steeds op de uitkijk moest staan dat er niet onverhoopt personeel langs kwam waaien!

LagodiMaggioreDe eigenaresse beloofde ons dat er na 2 nachten een kamer boven beschikbaar zou komen met prachtig uitzicht op het meer, was ook echt zo, dat uitzicht tenminste, maar na 3 nachten in de kelder te hebben gebivakkeerd, verschrikkelijk vieze risotto te hebben gegeten, na het zoveelste ontbijtje met alleen maar wit brood met jam en een ons totaal niet aansprekende omgeving besloten we om toch weer terug naar Interlaken te rijden en hoewel de rit er naar toe nog gepaard ging met zware sneeuwbuien (!!) was gelukkig voor ons het weer in Interlaken zelf omgeslagen zodat de vakantie van 2006 alsnog een leuke werd!

Onze eerste kennismaking met Italië verliep dus ietwat anders dan dat we hadden gehoopt…

Reuzengebergte (Tsjechië / 2007)

Op het allerlaatste moment boekten we een huisje in het Reuzengebergte. Op de foto zag het er prima uit en dat was het in het echt ook wel, ware het niet dat de locatie een stuk minder was! Of je me wilt geloven of niet, als ze ons toen iets hadden aangedaan (en ja, vriendlief hoorde ’s nachts zelfs een keer mitrailleurschoten!) dan hadden ze ons nu nog niet gevonden! Eenmaal opgewacht door de verhuurder op een parkeerplaats draaiden we zo opeens een stuk bos in waar na we na ongeveer 30 minuten ergens zowat boven de boomtoppen uitkwamen en voila daar stonden nog een paar verdwaalde zomerhuisjes!

TsjechieTel daar de slechte wegen in Tsjechië bij op, de taalbarriere want ze vertikten het om waar dan ook maar Duits/Engels te spreken, de storm in de 2e week zodat we zowat niet meer in de bewoonde wereld konden komen (!!), mijn verschrikkelijke verstandskies pijn waarvan ik 3 nachten op zijn kop heb gestaan en het echt niet zag zitten om daar naar een tandarts te gaan maar uiteindelijk wel een wondermiddeltje van de apotheker meekreeg na de nodige hand- en voetenwerk en de complete verveling in week 2 omdat we niet meer wisten waar we nog naar toe konden gaan zonder uren te moeten hobbelen over slechte wegen, me nog nooit ergens zo onveilig hebben gevoeld als op het Wenzelplein in Praag waar ik echt ervan overtuigd was dat we zouden worden beroofd, maakt dit in ieder geval tot een vakantie die we niet snel zullen vergeten!

Comomeer (Italië / 2011)

En ja, weer Italië dus… daar hebben we echt een haat/liefde verhouding mee! Maar goed, na een super leuke vakantie in 2010 aan het Gardameer kozen we een jaar later voor het Comomeer. Wederom was onze accommodatie niet je van het, prima ingericht hoor, maar wel in een verbouwde garagebox met totaal geen uitzicht, tenzij we buiten zaten. Alleen daar zat ‘em nu net de kneep! We waren er 2 weken en als we 3 dagen geen regen hebben gehad, dan is het echt heel wat! Temperatuur was prima, rond de 25 graden maar echt elke dag wel een paar hoosbuien, flinke onweersbuien of zelfs compleet verregende dagen!

comomeerGelukkig hadden we gedurende een week gezelschap van vrienden zodat het in ieder geval wel heel erg gezellig was. Maar verder vonden we de Italianen hier absoluut niet vriendelijk, was pas de 5e pizza het waard om pizza genoemd te worden, moest je echt overal met de boot naar toe waarna je uren moest wachten op de boot terug, raakte onze auto beschadigd omdat die Italianen ons tegen de vangrail aandrukten, viel Milaan mij zwaar tegen behalve de Dom dan en kwam ik tot overmaat van ramp George Clooney ook nog niet tegen!

Advertenties

22 gedachtes over “Ready for the Holiday… #3 | Minst leuke vakanties!

 1. Jullie zijn wel van de hutjes met mooie uitzichten als ik het zo lees haha en zoveel regen als jullie hebben gezien kennen een hoop Nederlandse zomers nog niet! Minder voor jullie maar wel een leuke blogpost!
  Ik ga ook echt niet meer met de auto naar Italië, ze rijden echt als gekken.. en ik hoop echt voor jullie dat jullie een hele zonnige zomervakantie tegemoet gaan met prachtige uitzichten, dat hebben jullie wel verdiendT 😉

  • Hutjes? Nou, zo wilde ik ze nog net niet noemen maar ja, als foto’s goed lijken en de prijs is leuk dan ben je al snel overtuigd dat het goed is, maar als dan ter plekke het net even anders is, dan baal je in het begin wel maar ach, normaal gesproken ben je natuurlijk ook het grootste deel van de dag weg en is het niet zo’n probleem…

 2. Dat is zo jammer als een vakantie tegenvalt. Ik heb dat gelukkig nog niet zo vaak meegemaakt. Wel de eerste vakantie met vriendlief, naar Griekenland… toen was het ook koud en nat.. Nou toen wilde ik echt naar huis. Niet leuk :(.

 3. Goh, jullie hebben wel pech gehad in Italië zeg 😦 Ik ben zelf nu 3 keer in Italië geweest en dat is mij goed bevallen. Ook één keer aan het Lago di Maggiore. Maar wij kamperen en hebben dan ons eigen ‘huisje’ bij ons. Met een appartement moet je dat natuurlijk altijd maar afwachten hè. Tsjechië was dus ook geen succes… Gelukkig heb je ook heel wat zomervakanties gehad die wel geslaagd waren!
  En, als je ooit nog een keer naar Italië wilt 😉 dan zou ik het Caldonazzomeer proberen. Heel veel te doen en te zien in de omgeving, vriendelijke mensen (!), etc.

  Een fijn weekend!

  • Het is wel goed gekomen met Tsjechië hoor! We zijn er 2 jaar geleden nog met mijn ouders geweest en hebben ons er toen prima vermaakt…
   Caldonazzomeer lijkt me zeker een heel mooi gebied, staat zeker op de lijst voor in de toekomst…

 4. Mijn grootste drama-vakantie was lang geleden een paar daagjes in Brugge met mijn ex. Ik geloof dat we van de vier dagen er 3,75 ruzie gehad hebben. 😦

 5. Jammer he dat sommige vakanties totaal mislukken, tegenvallen of in het water vallen. Wij hebben een keer in oostenrijk in een huisje gezeten. Wat voorgespiegeld werd als een ruime 6 persoons villa bleek bij aankomst een klein hokje te zijn waar een stel op de slaapbank moest doorbrengen 2 weken lang.

 6. Dat is tenminste eens een origineel lijstje. Mijn vreselijkste vakantie is aan de Adriatische kust in Italië geweest. Ik weet niet eens meer in welk gat we zaten, maar we waren in een soort Centerparcs voor Italianen terecht gekomen. Als we tussen de middag zelfs maar de auto durfden te starten kwamen er woedende italianen naar buiten gerend vanwege siësta, een zwembad waarin je alleen met een badmuts op mocht, iedere avond hetzelfde verschrikkelijke animatieliedje (ik kan het nu nog zingen) en een zee waar niet in gezwommen mocht worden omdat er op dat moment veel vervuiling was.
  Hè hè, maar ook grappig om jouw lijstje even door te lezen. Jammer dat je sommige dingen niet van te voren weet.

 7. Ondanks alle pech toch een leuk blogje geworden. Je zei op mijn blog in een reactie al dat je een haat/liefde verhouding hebt met Italië. Wat naar dat je twee van zulke slechte ervaringen hebt joh. Fijn dat je bij de eerste trip nog door kon naar Interlaken. En zoveel regen is gewoon onwijs naar. Balen joh!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s