Wiebie’s Tips & Tricks | Besparingen…

Dat we anno 2014 ons nog steeds bevinden in de economische crisis zal, denk ik, niemand zijn ontgaan. En ja, velen van ons zullen op welk front dan ook wel al eens de broekriem hetzij strak hetzij lichtjes hebben aangehaald…

Vandaag deel ik met jullie 3 bespaartips die ik zelf heb toegepast en die mij in ieder geval weer wat centjes hebben gescheeld!

tips11. Check je abonnementen!

Kom je er regelmatig op vrijdag bij het opruimen achter dat je tv-gids nog op de zaterdag ligt? Bedenk je dan eens of je deze wel echt nodig bent! Zelfde geldt voor al die andere tijdschriften die ergens in je kamer liggen te verstoffen, natuurlijk leuk om door heen te bladeren als ze net op de mat zijn gevallen maar in hoeverre lees je ze echt?

Zo had ik vorig jaar een goedkoop abonnement op Reizen genomen (12 nummers voor € 30,=) maar algauw kwam ik erachter dat het blad niet echt aan mijn verwachtingen voldeed. Een hoop artikelen met dito foto’s van de meest mooie vakantiebestemmingen maar ik miste gewoon de informatie over bv de bezienswaardigheden, de echte must see & do, waardoor er een hele stapel ongelezen Reizen in de tijdschriftenmand nog op me ligt te wachten.

Stilzwijgend verlengen zou me in juli a.s. iets van € 70,= (indien ANWB-lid betaal je iets minder) gaan kosten waarna er weer 12 nummers mijn kant op komen die ik hooguit doorblader maar nooit echt uitgebreid zal gaan lezen. Dus knoop doorgehakt en abonnement tijdig opgezegd, 70 euro in the pocket!

2. Kijk eens kritisch naar je mobiele telefoonabonnement!

Bevalt je huidige telefoon je nog goed? Maar heb je deze ooit gratis gekregen bij een abonnement van pak ‘em beet 40 euro in de maand? Misschien is het dan handig om over te stappen op een Sim Only waarbij je voor 10 tot 15 euro per maand gewoon mobiel kunt bellen, smsen en internetten!

Twee jaar geleden kreeg ik mijn allereerste smartphone, de Samsung Galaxy Ace 2, met een leuk abonnement van € 17,50 per maand. Echter, dit was gedurende het eerste jaar, in het 2e jaar werd dit € 40,= per maand.

Aangezien ik totaal niet gadgetminded ben ingesteld en zeker niet het nieuwste van het nieuwste op dit gebied hoef te hebben, heb ik er dus voor gekozen om mijn huidige abonnement op te zeggen en over te stappen op een Sim Only van € 14,= per maand. Scheelt me toch al gauw zo’n € 30,= in de maand!

3. Check de aanbiedingen bij de supermarkt!

Ben je een gemakkelijke eter en lust je alles? Bereid je maaltijdje dan op basis van de producten die in de aanbieding zijn! Waarom € 2,49 voor een bloemkool neer tellen als de broccoli € 0,99 is?

Ga anders eens naar de markt want daar geldt nog steeds het principe dat je gulden een daalder waard is! Sinds ik ’s maandags vrij ben, ga ik ’s middags meestal even naar de groenteboer op de markt en sla ik voor een paar dagen groente en fruit in waarbij ik niet alleen de nodige centjes uitspaar maar waarbij de groente en fruit ook van een betere kwaliteit is dan in een gemiddelde supermarkt.

Zelfde geldt voor bijvoorbeeld alles op het gebied van gezichts- en huidverzorging. Waarom de volle mep voor deo van Dove betalen als het regelmatig bij de supermarkt of drogisterij in de aanbieding is? Misschien is het dan juist handig om direct wat extra in te slaan!

Wij gaan bv ook regelmatig even boodschappen doen bij onze zuiderburen (wij wonen dus dichtbij de grens want anders is je voordeeltje natuurlijk direct weg!) en bij Rossmann (= drogisterij a la Kruidvat) betaal je voor deo van Dove gemiddeld iets van € 1,95 terwijl diezelfde deo hier, zonder aanbieding, algauw iets van € 3,45 kost.

Hetzelfde geldt dus ook voor haarverf… Bij de kapper zou ik elke 8 weken iets van € 75,= kwijt zijn maar aangezien ik kort haar heb en altijd 1 kleur gebruik, durf ik het prima aan om het zelf te verven en dan betaal ik bij Rossmann voor een pakje Palette Schwarzkopf haarverf € 2,95 terwijl ditzelfde pakje bij de Kruidvat richting de 10 euro gaat! Me dunkt, tel uit je winst!

Welke bespaartip hebben jullie onlangs nog toegepast?

Advertenties

18 gedachtes over “Wiebie’s Tips & Tricks | Besparingen…

 1. Nou Wanda , niet meer kopen dan je nodig hebt , uitkijken voor de valkuilen zoals 1 betalen 2 halen , maar je betaald altijd de duurste , en heb je wel iets nodig of koop je omdat de aanbieding zo aanlokkelijk is . Koppie gebruiken dus en nee kunnen zeggen .
  Dat was het voor deze prut natte dag .
  GRoetjes Lia

 2. Inderdaad goed om zo geld te besparen. Bepaalde “dure” aankopen zoals luiers, wasmiddel, etc kopen wij altijd alleen in de reclame. En we hebben allebei 1 abonnement op een tijdschrift. Aan meer lezen komen we toch amper toe.

 3. Hele goede tips van jou. Zo manier kunnen geld sparen. Maar ik koopt vaak reclame. Wij hebben geen tv gids en krant. Wij kijken via internet wel. Helaas gaat dit binnenkort ook veranderen. Dan moet je ook straks betalen. Maar het duurt nog eventjes. Wij letten ook op centjes.
  Fijne avond.

 4. Die hebben wij allemaal gedaan. Ik haal ook 1 x in de week geld en heb mezelf opgelegd niet meer uit te geven dan dit huishoudgeld. Houd ik over dan stort ik dit op de spaarrekening voor een extraatje.
  gr ELise

 5. Tijdschrift abonnementen heb ik niet… ik krijg de boekskes van Zoetie’s mama… heel goedkoop!
  Momenteel heb ik een promotie-abonnement (€ 12,50) voor mijn smartphone, als die verlopen is komt het op € 20,00, maar hoop ik terug één of andere promotie te vinden 🙂
  Veel boodschapjes moeten wij hier niet kopen (eten warm op het werk) maar toch zal ik kijken wat er in promotie staat.
  Enkele verzorgingsproducten koop ik bij apotheek (anders zou mijn dermatologe achter mij aanzitten…) maar andere (tandpasta, douchegels…) koop ik in promotie (2+1, of 3 voor de prijs van…).
  Mijn haarverf koop ik in Sluis (tube voor € 8,95 en daar kan ik mijn haar 2x met kleuren), vroeger bij de kapper was het al gauw € 50,00 voor wassen, knippen, verven (brushen hoef niet met de krulletjes 🙂 ). Dus nu betaal ik bij de kapper € 21,50, mijn haarverf kost mij € 4,50 = € 26,00… vind ik een mooie besparing.
  Ik ben een echt spaarderstype (soms wel eens te), dan leg ik mij ook een bepaald bedrag per week op om uit te geven en dan zal ik er nog voor zorgen dat ik over heb…
  Ondanks het spaar-gedrang, geniet ik van het leven, koop af en toe iets moois, ga op stap met vriendinnen (etentjes, dessertjes), verwen ik mezelf op tijd en stond 🙂

 6. Goede tips, maar niet echt nieuws. Voor mensen die al langere tijd zuinig aan moeten doen is dit natuurlijk gesneden koek 😉

  Bezuinigen doen we hier niet echt. We geven sowieso vrij weinig uit (ik betaal €6,00 voor mijn beltegoed en daar doe ik dan 1,5 maand mee), niet om zuinig te doen, maar omdat we liever sparen voor reizen. Het gaat eigenlijk onbewust.
  Sparen gaat hier overigens wel makkelijk; beiden een westers salaris, maar Chinese kosten & prijzen.

 7. Ik heb ook geen abonnementen meer. TV-Gids werkt prima op de iPad en bladen zijn online ook te vinden.
  Ik probeer ook veel te besparen hoor. Spaar braaf overal punten en ruil die dan weer in voor korting bij de boodschappen.
  En vuilniszakken, zelfs daar kun je op besparen. Op zoveel plekken krijgen je een draagtas, die doen ook prima dienst als vuilniszak!!!
  Ook zoiets stoms als een regenton om de plantjes water te geven, alle kleine beetje helpen!!!

 8. Check ook eens je verzekeringen…vaak heb je -zonder dat je dus in de gaten hebt- verzekeringen dubbel. Vooral rechtsbijstandverzekering en overlijdenriscioverzekering zit al gauw ergens nog eens ‘bijgestopt’ 😉

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s