Vakantie 2014 | Algemene weetjes…

IMG_4576

Een selfie bij de Molenvijver in Tapolca, Hongarije…

De kans is vrij groot dat als je zelf vandaag tot de vroege vogels behoort en deze blog voor 10 uur leest, dat ik dan nog op 1 oor in mijn eigen bedje thuis lig!

Ja, jullie lezen het goed… we zijn weer thuis! Na 2,5 week door Hongarije en Oostenrijk te hebben getrokken, zijn we gisteravond weer thuis aanbeland. Terugkijkend op een super geweldige indrukwekkende vakantie!

Uitgebreide blogs en lading foto’s volgen natuurlijk nog maar voor nu alvast een klein voorproefje met leuke vakantieweetjes!

* in totaal hebben we ongeveer 4300 km gereden in 2 weken tijd waarvan naar Hongarije, 1320 km, het verste was…

* zaten we in 3 hotels (Ansfelden, Wenen en Schruns, allemaal in Oostenrijk), 1 vakantiewoning (Badacsonytordemic in Hongarije) en 1 appartement (Altmunster in Oostenrijk)…

* hebben we in totaal 9 dagen gehad van 30 graden of meer, 5 dagen van rond de 25 en 3 miezerige dagen…

* heb ik zo ongeveer 1200 foto’s gemaakt, dus dat wordt nog lastig kiezen…

* had ik 6 boeken bij me waarvan ik er slechts 3 heb uitgelezen!

* spreken we na een weekje Hongarije nog geen vloeiend Hongaars, wel kunnen we bepaalde woorden herkennen, zoals nvitjna wat open betekent, erg handig in geval van terrasjes…

* hebben we heel veel van hetgeen ik hier op voorhand had genoemd als zijnde dingen die we graag wilden gaan doen niet gedaan! Zo kan ik dus alvast verklappen dat we helaas niet naar Boedapest en Salzburg zijn geweest! Reden: afstand wat betreft Boedapest, 2,5 uur rijden over slingerende wegen of 3,5 uur in boemeltrein zagen we allebei niet echt zitten (dat is dan nog maar de heenweg he…), plus de warmte… Salzburg omdat we na Wenen gewoon geestelijk niet nog een stad aankonden…

* ondanks dat we altijd hebben geroepen dat Parijs onze favoriete stad is, zeggen we nu allebei dat Wenen weleens mooier, zo niet indrukwekkender, kan zijn! Wat heeft deze stad een indruk gemaakt, echt niet meer normaal hoe mooi een stad kan zijn!

* hebben we 3 heerlijke goulashsoepjes gehad, 2 fantastisch lekkere strudels genuttigd, 2 keer genoten van overheerlijke Kaiserschmarren, 1 heerlijke ijscoupe, zijn we 6 keer uit eten geweest en zaten we elke dag wel ergens op een terras… En ja, vanaf volgende week wordt het dus keihard afkicken en weer keihard te keer gaan in de sportschool!

* hebben we slechts 1 kabelbaan gepakt, de Gmunderberg op maar man o man wat levert dat toch altijd weer een onwerkelijk mooi gezicht op!

* kwamen we in Hongarije geen Japanners tegen maar werd dit ruimschoots ‘goed’ gemaakt in Oostenrijk, busladingen vol!

* gingen we in Hongarije uit eten (allebei drinken, goed vullend hoofdgerecht en allebei koffie na) voor nog geen 25 euro, terwijl ditzelfde in Oostenrijk tegen de 40 euro aan zat…

* waar Hongarije, en dan met name de noordoever van het Balatonmeer, ons aangenaam heeft verrast, voelde Oostenrijk weer als vanouds aan als thuis!

Kortom, we kijken met heel veel plezier terug op deze vakantie, ook met de nodige weemoed omdat er helaas ook weer een einde aan is gekomen…

Nu weer back to normal…

15 gedachtes over “Vakantie 2014 | Algemene weetjes…

  • Daar heb ik juist altijd veel moeite mee… aan 1 kant blij om weer veilig en wel thuis te zijn maar ook balend dat het ontspannende gevoel dan zo snel verdwijnt en dat je opeens weer van alles moet…

 1. Welkom terug! Jammer dat die vakanties altijd voorbij vliegen hè, maar zo te lezen hebben jullie het goed naar de zin gehad 🙂 Leuk die weetjes en lekker dat jullie de meeste dagen warm weer hadden. Al heeft dat als nadeel dat je dan misschien niet zoveel zin hebt om iets te ondernemen. Ik ben erg benieuwd naar de foto’s!!

  Een fijn weekend

 2. Welkom thuis lieve mensen!!
  Tot binnenkort, dan zal ik eens live zien of je jaloers makend bruin bent geworden, dan kunnen we als duo penoti door Deventer lopen;-))
  Fijn weekend1

 3. Welkom thuis Wanda
  Ik ben benieuwd naar jou mooie foto’s
  Ik wens jou een hele fijne Zaterdag avond
  en morgen een hele fijne Zondag

  Liefs Gerda

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s