Dag juni 2014!

Oh jongens, wat baal ik dat juni weer voorbij is… gelukkig niet voorbij gevlogen zoals de andere maanden maar toch… hij is weer voorbij!

Sinds een aantal jaartjes is juni onze vakantiemaand, dus dat betekent heerlijk 3 weken vrij, er lekker op uit trekken, doen waar je zin in hebt op elk willekeurig gekozen tijdstip, ultiem ontspannen én vooral de maand waarin we gewoon 3 weken lang 24/7 samen kunnen zijn zonder dat er allerlei andere verplichtingen op ons staan/liggen te wachten.

De eerste week van juni stond vooral in het teken van dingen afronden op mijn werk en thuis de boel op orde maken. Natuurlijk nog even naar de kapper zodat ik met een vlot geknipt kapsel op de vele foto’s zou verschijnen en eigenlijk hebben we voor de verandering eens relax naar de vakantie toegewerkt. Op het werk verliep het allemaal zeer voorspoedig (is ook weleens anders geweest…) waardoor ik de toko met een gerust hart op donderdag 5 juni voor een paar weken verliet. Anders ook wel hoor maar dan spookt er nog weleens wat door mijn hoofd heen en daar had ik nu totaal geen last van…

Dinsdag 10 juni zijn we dan op pad gegaan, eerst naar ons overnachtingshotel in Ansfelden in Oostenrijk om vervolgens 11 juni door te rijden naar het Balatonmeer in Hongarije waar we voor een week een huisje hadden gehuurd.

Hier alvast een klein voorproefje…

balatonmeer2014

We hadden op safe gespeeld door slechts voor een week te boeken maar achteraf gezien hadden we gerust 2 weken aan het Balatonmeer willen zitten. Genoeg te zien en dat allemaal in een hele mooie groene omgeving met vriendelijke mensen. Uitgebreid verslag volgt natuurlijk nog!

Okay, na een week in de relatieve rust van het Balatonmeer te hebben vertoefd, vertrokken we woensdag 18 juni voor 1 nachtje naar Wenen en jongens, wat is dit een geweldige indrukwekkende stad! Niet normaal meer hoe mooi een stad kan zijn! Zoveel te zien, zoveel indrukken, zoveel prachtige gebouwen, zoveel historie, kortom, we wisten op voorhand al dat we er te kort zouden zijn maar ach, altijd een goed excuus om nog eens terug te gaan, toch?

Genieten jullie alvast een beetje mee?

wenen

Donderdagmiddag 19 juni was het helaas tijd om Wenen te verlaten, waar we zeker terug zullen komen, en vertrokken we naar Salzkammergut, een voor ons totaal nieuwe streek in Oostenrijk. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat het ons zowat 2 dagen kostte om weer helemaal op ons gemak te zijn, want we zaten nog vol van alle opgedane indrukken in Wenen en ook werkte voor het eerst deze vakantie het weer niet mee, want toen we hier aankwamen miezerde het al wat, wat op vrijdag de hele dag min of meer door ging. Gelukkig klaarde het in de loop van zaterdag prima op zodat we opnieuw weer heerlijk van Oostenrijk hebben genoten en ook met de nodige zekerheid kunnen zeggen dat we ook in deze streek vast en zeker terug gaan komen!

Kijken jullie weer mee?

salzkammergut

Ook hier kwam helaas een einde aan, maar gelukkig hoefden we nog niet direct naar huis! Vriendlief wilde toch nog graag even vanwege zijn werk bij een contactpersoon langs, dus werd er op het laatste moment nog een hotel in Schruns in Vorarlberg geboekt. Dit is ons favoriete streek in Oostenrijk, dus het was totaal geen straf om ook hier nog even de sfeer op te snuiven…

schruns

Ondanks dat we best nog een paar dagen hadden willen blijven, besloten we toch maar om donderdag 26 juni in de auto te stappen en richting huis te rijden waar we uiteindelijk, door alle drukte op de Duitse autowegen, net na middernacht binnenrolden.

De overige dagen van deze maand bestonden vooral uit wasjes draaien, boodschappen doen, mail lezen en beantwoorden, blogs lezen, knuffelen met Clooney, voetbal kijken en gewoon een beetje aanlummelen…

Oh ja, voor vandaag staat er dan nog een date met vriendinnetje M. op de planning, gewoon even weer gezellig bijkletsen onder genot van een hapje en een drankje…

Zoals gezegd, is juni by far mijn favoriete maand, dus met een beetje weemoed neem ik afscheid van deze o zo fantastisch verlopen maand!

Op naar juli!

Advertenties

19 gedachtes over “Dag juni 2014!

 1. Hoi Wanda
  mooi logje en de foto’s zijn ook heel mooi
  Leuk dat jullie ook een hele fijne vakantie gehad hebben
  Nog bedankt voor het lieve berichtje op mijn blogje
  Daar moet je zeker eens op vakantie gaan
  Ik wens jou een hele fijne Maandag avond
  En morgen een hele fijne Dinsdag
  Liefs Gerda

 2. Prachtige foto’s ! Wij kiezen juist voor eind augustus, begin september. Als iedereen al geweest is dan mogen wij 🙂 En lekker na de schoolvakanties !
  Wij blijven ook in Europa dit jaar .. yeah niet vliegen !

  gr Elise

  • Hadden wij tot voor een paar jaar geleden ook maar op een gegeven moment gingen we met mijn ouders op vakantie in juni en sindsdien is juni onze vaste vakantiemaand geworden en proberen we meestal in september/oktober nog een lang weekend of weekje weg te gaan…

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s