Leesmaand juni 2014…

Tis eigenlijk te triest voor woorden want hoewel ik het grootste deel van juni vrij was én dus volop tijd had om lekker veel te lezen én er ook daadwerkelijk heel veel mooie boeken op me lagen te wachten, moet ik dus bekennen dat juni bepaald geen topmaandje was als het op het aantal gelezen boeken aankomt…

Slechts 3 las ik er uit… tja, daar gaat mijn gemiddelde… Maar goed, ik wil ze jullie natuurlijk niet onthouden dus dit zijn de 3 die ik weer aan mijn lijst van gelezen boeken van 2014 heb toegevoegd!

dewaarheidoverdezaakharryquebertJoël Dicker – De waarheid over de zaak Harry Quebert. New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

Mijn mening: een boek wat ik gewoon niet weg kon leggen! Meeslepend, verrassende wendingen, goed uitgewerkte personages en een goede wisselwerking tussen heden en verleden. Af en toe komen bepaalde dingen ietwat ongeloofwaardig over maar dat doet het verhaal verder geen afbreuk, mede door de zeer prettige schrijfstijl.

donderdagskinderenNicci French – Donderdagskinderen. Het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.

 Mijn mening: hoewel ik het op zich nog steeds een leuke, spannende serie vind om te lezen, vond ik dit deel wel het minst spannend, wel boeiend om meer te weten te komen over de jeugd en achtergrond van Frieda Klein maar de onderhuidse spanning die ik wel voelde in de voorgaande delen, vond ik in dit deel duidelijk minder aanwezig…

geachteheermHerman Koch- Geachte heer M. In Geachte heer M., de nieuwe roman van Herman Koch, raakt de ooit gevierde schrijver M. steeds meer in de vergetelheid. Zijn grootste bestseller was een boek over een oude verdwijningszaak van een leraar. Deze man verdween na een kortstondige affaire met een leerlinge en werd voor het laatst gezien bij een vakantiehuis, waar zij en haar nieuwe vriendje vertoefden. M.’s benedenbuurman was destijds bij de verdwijningszaak betrokken en volgt de schrijver op de voet.

Mijn mening: hoewel het boek soms wat te veel verschillende verhaallijnen volgt waardoor de vaart er wat wordt uitgehaald, weet Koch je wel het verhaal in te slepen door zijn prettige boeiende schrijfstijl waardoor je wel wilt weten hoe het verhaal afloopt. Tevens vraag je je af in hoeverre dit boek gezien zou moeten worden als een ‘persoonlijke aanval’ op de literaire wereld door de vele onderhuidse sneren…

Zoals gezegd, slechts 3 boeken en dat terwijl alle ingrediënten om lekker veel te lezen volop aanwezig waren. Nou ja, c’est la vie… dan deze maand de schade maar lekker proberen in te halen!

Advertenties

4 gedachtes over “Leesmaand juni 2014…

  1. Het “vervelende” van de Nicci serie vind ik dat er telkens een jaar tussen zit .. ik ben de draad kwijt, was alweer in maandag begonnen maar heb er eigenlijk geen zin in om weer opnieuw te beginnen.

    De andere 2 boeken trekken mij niet

    gr Elise

  2. Ik ken ze alle 3 niet. Nicci French is niet helemaal mijn ding, maar dat 1e boek (Joël Dicker) lijkt me wel wat. Ik ga ‘m opschrijven op mijn lijstje 😉

    Alvast een fijn weekend!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s