Foodies | Ratatouille…

Ratatouille

Bron: boodschappen 8/2014

Eigenlijk is ratatouille ideaal voor in de zomer omdat de groenten dan op hun lekkerst zijn, wordt er beweerd maar geloof me, dit gerecht is het hele jaar door ontzettend lekker!

En het mooiste is… de oven doet het grootste werk, dus snel klaar en lekker van smaak, wat willen we nog meer?

Oh ja, het recept natuurlijk…

Voor 4 personen:

4 teentjes knoflook, in plakjes of gewoon door de pers er overheen sprokkelen

2 (rode) uien in partjes

1 aubergine, in blokjes

2 courgettes, in dikke plakken

2 paprika’s (rood en geel), zonder zaadjes, in repen

125 ml olijfolie

2 takjes rozemarijn (of wat uit een kruidenpotje…)

3 takjes tijm

4 tomaten, gepeld en in parten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schep de knoflook, ui, aubergine, courgettes, paprika’s, olijfolie, (zee)zout en peper door elkaar. Schep dit mengsel in een lage ovenschaal of op je met bakpapier bedekte bakplaat en leg de rozemarijn en tijm er tussen. Rooster de groenten circa 25 minuten lichtbruin en gaat. Schep af en toe om. Leg de tomaten er de laatste 10 minuten bij.

Mijn geheime wapen: een scheutje ketjap op het laatst toevoegen, geeft er een nog lekkerdere smaak aan!

Advertenties

10 gedachtes over “Foodies | Ratatouille…

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s