Wiebie’s Weekendtip | Gelderse Museumdag 2014!

Jaja, het is (al)weer donderdag dus ook weer bijna weekend! En met het weekend in zicht, borrelen er vaak ook de nodige plannen op maar mocht je nog helemaal niks hebben bedacht en je afvragen wat je dit weekend in hemelsnaam eens kunt gaan doen, dan heb ik misschien wel wat leuks voor je gespot!

Aanstaande zaterdag, voor de duidelijkheid 18 oktober dus, kun je namelijk voor een prikkie naar een museum in Gelderland! Voor slechts EURO 1,=, ja, dat lezen jullie echt goed, kun je namelijk 1 van de aangesloten musea bezoeken en op die manier meer te weten te komen over bijvoorbeeld het leven tijdens de oorlogsjaren (Achterhoeks Museum 1940-1945 in Hengelo) of hoe ons lichaam er van binnen uit ziet (Museum voor Pathologie en Anatomie in Nijmegen).

Er doen maar liefst 82 musea aan mee, dus er zit ongetwijfeld iets tussen wat je aanspreekt of misschien heb je al een keer 1 van deze musea bezocht en wil je nog een keertje terug, dan is dit natuurlijk je kans om voor een schijntje nog eens op je dooie gemak rond te neuzen!

Naast de mogelijkheid om een museum te bezoeken, kun je op deze dag ook deelnemen aan verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld je verkleden als non of monnik om op die manier het kloosterleven te ervaren ((Museum Elburg in Elburg) of je bij een heuse smokkelbende aansluiten in het openluchtmuseum in Arnhem of 1 van de diverse kastelen in deze provincie bezoeken (op de foto hierboven staat trouwens kasteel Rosendael in Rozendaal)

Voor meer informatie kun je natuurlijk het beste zelf even een kijkje nemen op de site van de Gelderse Museumdag!

Aangezien vriendlief op zaterdag moeilijk weg kan bij de winkel, denk ik niet dat het ons zal gaan lukken maar was het op zondag dan hadden we vast het Achterhoeks Museum in Hengelo bezocht omdat alles wat met de oorlog te maken heeft ons enorm aanspreekt.

Advertenties

8 gedachtes over “Wiebie’s Weekendtip | Gelderse Museumdag 2014!

  1. Oh! Ik wist dit niet, dit klinkt als een tof uitje :). Het Rosendael kasteel ziet er onwijs mooi uit! Ik heb een tijdje rondgespeurd op de website en ik denk dat het Anton Pieck museum in Hattem wel iets voor ons is 🙂

  2. Wij hebben een heel gevuld weekend, vol met leuke dingen. Allebei de kleine meisjes komen een nachtje slapen 🙂 Dus geen Gelderland voor ons

    Het wordt prachtig weer en ik heb lang weekend. Vrij t/m ma .. heerlijk !

    Jullie ook een fijn weekend

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s