Durbuy; c’est petit mais tres beau!

Volgens de inwoners van Durbuy zelf het kleinste stadje ter wereld maar deze eer gaat volgens de berichten toch echt naar het Kroatische stadje Hum met slechts 30 inwoners. Neemt niet weg dat Durbuy wel jarenlang het kleinste stadje van België is geweest maar ook deze eer is inmiddels vervlogen door de verschillende herindelingen.

Los van dit soort perikelen is het gewoon een feit dat als je in de Ardennen bent, dat een bezoekje aan Durbuy gewoon niet mag ontbreken. Dit zeer pittoresk gelegen stadje midden in de Ardennen aan de rivier de Ourthe met zijn compacte historische centrum is gewoon een echte must!

Een must voor iedereen die van middeleeuws aandoende stadjes houdt en zich even terug in de tijd wil wanen, een must voor iedereen die van heerlijk eten en drinken houdt én zeker een must voor iedereen die van fotograferen houdt!

Ondanks dat het er zeker in het weekend bij goed weer altijd erg druk is, is het toch heerlijk slenteren door de nauwe steegjes en dien je zeker je ogen goed de kost te geven aan de verschillende pandjes, geveltjes en uitstallingen.

Durbuy2Door de overvloed aan horecagelegenheden is er altijd wel een leeg plekje te vinden voor een nodige versnapering. Ook voor de actievelingen is er genoeg in deze omgeving te doen zoals kanoën, kajakken, mountainbiken en golfen.

Voor ons was het in ieder geval voldoende om gewoon lekker op ons gemak rond te slenteren, hier even kijken, daar even neuzen. Genieten van het uitzicht op Durbuy vanaf het kasteel wat helaas niet geopend is voor publiek en iedere keer weer nieuwe dingen te ontdekken.

Durbuy3Mocht je toevallig op een zondag in deze omgeving zijn, vergeet dan ook niet om een bezoekje te brengen aan het nabij gelegen Bomal waar elke zondag een grote waren- en brocantemarkt wordt gehouden…

Bomal

Advertenties

18 gedachtes over “Durbuy; c’est petit mais tres beau!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s