Poging zoveel maar ik weet dat ik het kan!

Soms kan ik mezelf wel vervloeken en als ik dusdanig lenig was geweest, had ik mezelf een trap tegen mijn reet gegeven maar helaas… valkuilen zijn er om in te vallen, in te verdwijnen en weer uit te krabbelen.

En dat laatste moet nu wel heel erg snel gaan gebeuren! Dus bij deze probeer ik weer die weg terug te vinden, die afslag te nemen waardoor de koekjes, de banketstaven, de nootjes en de chocola blijven waar ze horen, namelijk gewoon in de schappen van de winkels in plaats van ergens op mijn heupen!

Je zou toch denken dat als je de 40 eenmaal bent gepasseerd en ooit al eens 30 kilo bent afgevallen, dat je dan toch op zijn minst zou moeten weten hoe dat trucje werkt maar goh jongens, wat ben ik op dat gebied toch een enorme kluns, want op de een of andere manier lukt het me iedere keer weer om bijna in de buurt van mijn doel te komen maar net als ik denk dat ik het onder controle heb en dat het lekker gaat, dan gebeurt er iets (lees: vakantie, tegenwerkende knietjes, teveel verleidingen in de winkels enz…) waardoor ik binnen no time weer verval in mijn oude patroon en dus met de nodige regelmaat mezelf betrap met wat lekkers in de hand wat al halverwege mijn mond gaat en een stemmetje in mijn hoofd die iets mompelt als ‘dit koekje nog en dan morgen weer streng voor mezelf zijn’ maar hoeveel morgens moeten er dan nog komen he?

Nee, die knop moet nu gewoon om, wil ik in ieder geval dit jaar met een goed gevoel op de weegschaal eindigen. De illusie dat ik nu Parijs (zou daarvoor 5 kilo moeten afvallen maar dat zijn er nu dus 7…) nog ga halen, heb ik niet meer. Dat moet dan maar volgend jaar, ook beter voor de centjes en ach, vrije dagen heb ik toch ook niet meer, dus dat komt dan goed uit, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het mezelf zo onnodig moeilijk moet gaan maken!

Dus vanaf nu weer gewoon 3 maaltijden per dag, niks geen extra lepel pasta naar binnen werken als het bordje al leeg is, niet nog even wat snaaien ’s avonds, water drinken (zo lastig nu het een stuk kouder is…) en vooral sporten. Nu is dat laatste ook direct het probleem omdat ik iets van een ontsteking heb in mijn knie maar dat betekent natuurlijk nog niet dat ik helemaal niks kan doen, ik kan natuurlijk ook gewoon lopen op de loopband in plaats van direct de Alp d’Huez te moeten bedwingen.

Kortom, ik heb nog een kleine 2 maanden te gaan voordat we 2014 uitzwaaien en het moet gewoon lukken om in die periode nog 3 kilo kwijt te raken!

Mocht je nog tips hebben, laat het me dan weten!

Advertenties

28 gedachtes over “Poging zoveel maar ik weet dat ik het kan!

 1. Je mag per dag maximaal 4 mokken groene thee drinken; helpt bij goede doorbloeding, cholesterol verlagend en nog een hoop ander goeds. Plus het is warm te drinken…zoveel fijner als koud water 😉 Succes !

 2. Met de wintermaanden is het vast lastiger om te lijnen, met al die lekkere stamppotten, lekkernijen en ’s avonds kun je ook lekker aan de thee gaan, ipv die glazen koud water. Zet ‘m op meid en het gaat je vast lukken!

  • In deze tijd is het inderdaad een stuk lastiger dan in de zomerperiode, dat maakt het ook zo frustrerend… Thee drink ik al veel en dat betekent dus ook geheid 2 keer ’s nachts er uit…

 3. Heel veel succes! Weet zo goed wat het is, het is oh zo herkenbaar. Ook ik val telkens weer terug in mijn slechte gewoontes en eet patroon. Ook ik weet heel goed hoe het WEL moet en heel goed hoe het NIET moet….

 4. ipv water kun je ook thee drinken (zonder suiker) lekker warm! En mijn moeder heeft mij altijd geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, dus eigenlijk eten waar je lichaam zelf om vraagt, en weten wanneer te stoppen (vooral dat laatste heb ik erg veel moeite mee!) Succes!

 5. Ik wens jou heel veel succes
  Ik heb de strijd allang op gegeven
  ben te vrede met hoe ik nu ben , ik let wel op wat ik eet
  maar lijnen nee dat niet meer
  Ben al eens twee keer 30 kilo af gevallen , en ook weer bij gekomen
  succes , succes met het voornemen

  Liefs Gerda
  Ps ook van dit nieuwe logje heb ik geen e-mail gekregen
  Ik snap niet hoe dat kan

  • Ik denk dat ik nooit helemaal tevreden zal zijn maar op een gegeven moment houdt het wel een keertje op natuurlijk…

   Raar dat je geen email krijgt van nieuwe berichten, ik snap dat ook niet…

 6. Ook ik wil nog graaaag wat overtollige kilo’s kwijt. Vorig jaar had ik zo’n prachtig gewicht bereikt, maar sinds het overlijden van m’n vader was ik d balans kwijt. Op naar strenge maanden en minder kilo’s dus. Successsss! You can do it!

  • Het is ook gewoon lastig om continu zo streng voor jezelf te moeten zijn. Ik hoef er bij wijze van spreken maar aan te denken of het zit al op mijn heupen, dat maakt het ook zo frustrerend…

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s