Help, ik ben gewoon een saaie muts!

Zo, nu heb ik jullie aandacht, ja, toch? Nee, nu niet direct weg klikken, blijf gezellig hangen joh! Neem een bak thee met misschien een paar van die lekkere kruidnootjes erbij en verkneukel je, ja jij, met je super fantastisch leventje, over mij, de saaie muts!

Soms denk ik dat dus echt van mezelf… Ik bedoel, overal zie ik in blogs terugkomen hoe de één een nog leukerder week heeft gehad dan de ander, nog meer gevuld met leuke ontmoetingen, heerlijke dinerdates met vriendinnetjes, uitnodigingen voor events en eventjes hier naar toe geweest en daar even snel geluncht…

En als ik dan naar mijn eigen weken kijk… dan moet ik wel gewoon de conclusie trekken dat ik echt een saaie muts ben! Ik bedoel, mijn weken zijn vrijwel identiek aan elkaar, ik sta op dinsdag t/m vrijdag om half 7 op, om 7 uur in de auto en werk vervolgens van 8 tot 5 (soms half 6) en ben dan om 18.00 of 18.30 uur weer thuis. Oh ja, ik werk als administratief medewerkster op een assurantiekantoor, dus hoe saai wil je het krijgen?

Nou, dat is niet helemaal eerlijk want ik word omringd door een leuke groep collega’s maar laten we wel wezen, het werk op zich heeft niet direct een hoog wow-gehalte, laat staan dat het blogmaterie is…

Ik bedoel, mijn ontbijt is vrijwel dagelijks hetzelfde (mocht je het willen weten, let me know!), lunch zit gewoon in een trommeltje en is ook praktisch elke dag hetzelfde (toch zonde om zoveel verschillende beleg tegelijk open te maken?) met als hoogtepunt het broodje van Bakker Bart op vrijdag en ja, het kan gerust voorkomen dat we zowel vorige week als deze week spruitjes eten.

Doordeweeks spook ik zeker ’s avonds niet zo gek veel meer uit, ben al lang blij als vriendlief het eten grotendeels klaar heeft zodat ik zowat zo kan aanschuiven. Daarna is het vaak een kwestie van bloggen, tv kijken en oh god, dit wordt erg, soms wat dommelen op de bank… zo het is eruit…

Onze weekenden zijn op zich wel goed gevuld hoor, beetje sporten, boodschappen doen, huishoudelijke klusjes opknappen en op zondag gaan we meestal wel op pad.

Eigenlijk mag en wil ik ook helemaal niet klagen maar soms denk ik weleens ‘ hoe doet iedereen dat toch?’

Het lijkt echter wel of iedereen een super snel leventje leidt met alleen maar super leuke dingen waarmee ze dan van die leuke weekoverzichten vullen. Ik doe het gewoon per maand zodat het nog heel wat lijkt want als ik het per week zou laten zien dan zou je direct beamen dat ik een saaie muts ben.

Begrijp me goed hoor, ik ben absoluut niet jaloers, zoals gezegd ben ik dik tevreden met mijn eigen leventje, maar ik snap het gewoon niet.

Nu ik dat laatste zo terug lees, het zal toch niet met leeftijd te maken hebben, de beruchte generatiekloof?

45 gedachtes over “Help, ik ben gewoon een saaie muts!

  • Nou, ik moet wel bekennen dat ik thuis heel onrustig kan worden als het goed weer is, dan wil ik gewoon naar buiten, ook al is het bij wijze van spreken een rondje door het centrum. Gewoon de hele dag binnen zitten, trek ik moeilijk…

 1. Wees blij dat je tevreden bent Wanda en niet zo nodig overal achteraan ren .
  Maar is het wel zo saai ? ik vind al jou blogjes al specatulair , ik doe het je niet na .
  Geniet er maar van .
  Liefs Lia

 2. haha ik voel me soms ook wel saai hoor, ben meer een huismus dan dat ik erop uit trek. Vind er niets mis mee, ik geniet zelf lekker thuis van een theetje, boek of een serie. En quality time met M.

 3. iedereen doet het anders, gelukkig maar anders werd blogs lezen ook bijzonder saai! doordeweeks ben ik ook niet zo actief s’avonds, zeker nu niet meer met de extra reis tijd van en naar het werk worden de avonden een stuk korter.

 4. Ik sluit me aan in het rijte; saaie huismuts present 🙂 vandaar dat ik ook geen week overzicht maak, maar maandoverzichten. Een normale week is bij mij maar doodgewoon saai.

  Ik schreef er ook ooit eens een blogje over. Op een iets ander manier, maar wel met dezelfde insteek…

   • Niet perse. Al zijn we wel rond hetzelfde “bouwjaar” dacht ik? :p Leeftijd kan wel een aandeel hebben, maar heeft het denk ik vooral veel met behoefte te maken en ook energie.
    Ik heb beide niet als het aankomt om m’n vrije dagen en/of uren vol te proppen met activiteiten en socializen. Ik hecht veel waarde aan balans tussen dingen en die ligt voor iedereen anders. Dat kan mss saai overkomen, maar ik voel me daar fijn bij. Dus liever saai en gelukkig, dan niet saai en “overspannen” zal ik maar zeggen 😉

 5. Als ik de hele week heb gewerkt, heb ik eerlijk gezegd ook niet altijd zin in een vol en druk weekend. Kan enorm genieten van een rustig weekendje thuis. Dus ik heb ook best een saai leventje 😉 Maar daar is niks mis mee!

 6. Hier is de week ook hetzelfde hoor haha, opstaan om 6 uur en om half 7 de deur uit , ja echt zo vroeg. er weer in rond half 5 en eten maken en soms naar naailes of scrappen. Voor de rest worden de dagen leuker als er kleinkinderen of kinderen komen 🙂
  Ook wij sukkelen voor de tv in slaap en zondag lag ik er om 19.30 al in, hoe saai is dat ahaha

 7. Ik ben atm al een paar weken op de zuinig aan tour. Mijn uitje van de week is dus de supermarkt. Ik leef met je mee! haha. En ik denk dat bloggers gewoon het leukste uit de kast trekken. Realiteit is vaak anders.

 8. Ik ben net zo, kan er al van genieten als ik zoals morgenavond ga helpen op school. Even eruit. Heb gewoon regelmatig ziekenhuis afspraken etc..en dan ben je blij dat je eens niets te doen hebt. Bovendien kan ik het lichamelijk niet meer.

 9. Iedereen is anders. Ik ben zelf zo dat ik goed gedij bij een saai leven 🙂 Ik hou gewoon niet van een volgepropte week en dat was ook al zo toen ik piepjong was 🙂 Ik ken mensen van in de zestig die een zeer, zeer druk leven leiden, een leven waar ik gillend van weg zou lopen.
  Ik ken ook mensen die hun leven zo inrichten zodat ze extra druk en interessant overkomen op Facebook en hun blog. Prima. Zolang ik dat zelf maar niet hoef te doen 🙂

 10. Haha wel een beetje herkenbaar. Ik zit ook gewoon braaf 5 dagen in de week op kantoor. Maar vul mijn avonden dan wel regelmatig met gezellige etentjes met vriendinnen. hangen op de bank of sporten. En ook de weekend zijn vaak goed gevuld. Daarom kan ik juist ultiem genieten als ik eens weekend helemaal niks gepland heb staan!

 11. Ik herken het wel een beetje. Maar vergeet niet dat mensen zich soms online heel anders voor doen dan hoe het echt is. Alles even net iets leuker online zetten dan dat het werkelijk was. Ik hou daar niet zo van. Van die wekelijkse overzichtjes zijn ook echt niets voor mij. Die zouden echt zo vreselijk saai zijn in mijn geval.

 12. zoiets als: ‘je vrienden op facebook hebben altijd een veel leuker leven… ‘ Nou meid, ik denk dat we met z’n allen een stuk ‘saaier’ zijn haha… en ik houd ervan dus wens ik je nog heel veel van die ‘saaie’ geniet-momenten!

 13. Ik vind het toch heerlijk dat je zo lekker gewoon bent gebleven! Vaak denk ik ook dat het een kwestie is van goed gebruik maken van social media, om alles extra mooi en leuk en druk en afwisselend te laten lijken. Zelf heb ik ook geen idee hoe mensen dit doen, naast hun werk, verplichtingen als boodschappen (niet glamorous) doen, huishouden doen (ook niet glamorous) en slapen. Ik denk dat ik ook maar een schoonmaakster neem en mijn vriend de kost laat verdienen, maar dan lukt het mij vast nog niet om mijn agenda zo vol te krijgen 🙂

 14. Haha, mijn weekoverzichten zouden het ook lang niet zo goed doen als m’n maandoverzichten hoor! Ik doe wel regelmatig wat leuks, maar je wilt niet weten hoe vaak ik daar ook echt geen zin in heb. Met mijn twee uur reistijd per dag heb ik echt vaak geen tijd om nog ergens naartoe te gaan. Sowieso doordeweeks zitten we vaak op de avonden op de bank. Zoals nu dus!

  • Ik zit ook met 2 uur reistijd en in deze tijd van het jaar ontbreekt me echt de puf en de zin om nog wat te gaan doen op een doordeweekse avond. Misschien zou het juist wel beter zijn hoor om in ieder geval bezig te blijven maar zoals gezegd, de bank lacht me steevast erg uitnodigend toe!

 15. Pingback: Favorieten van november! | wiebie74

 16. Pingback: The Tag | Het getal 3… | wiebie74

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s