De Citadel van Namen…

Ligt ons tripje naar de Ardennen echt alweer zo lang achter ons? Voor mijn gevoel ben ik aan 1 kant net terug maar dat kan natuurlijk nooit,  want we zaten er eind september/begin oktober en inmiddels duiken overal de kerstbomen al rijkelijk op… Conclusie? Het is inderdaad langer geleden dan me lief is!

Maar goed… tijdens ons uitstapje in de Ardennen gecombineerd met onze voorliefde voor geschiedenis mocht een bezoek aan de Citadel van Namen natuurlijk niet ontbreken!

citadelnamenGeschiedenis…

De Citadel van Namen heeft altijd al een strategische positie bekleed in het hart van Europa. Ze was eerst het commandocentrum van een belangrijk graafschap in de Middeleeuwen en werd nadien erg begeerd en dus ook belegerd door alle Europese grootmachten van de 15de tot de 19de eeuw. Vanaf 1891 werd ze omgebouwd tot een uitgestrekt park, een heuse groene long die over de hoofdstad van Wallonië uitkijkt.

Tegenwoordig…

Deze Citadel is tegenwoordig één van de belangrijkste trekpleisters en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. Ter plekke kun je onder begeleiding het terrein inclusief ondergrondse grottenstelsel verkennen maar ook op eigen houtje is het prima te doen. Wij kozen er voor om zelf op onderzoek uit te gaan omdat we het niet echt zagen zitten om in zo’n typische toeristentreintje rond te hobbelen over het terrein maar he.. .ieder zijn meug, toch?

Nadeel hiervan was toch wel dat je bepaalde informatie niet echt mee kreeg en je soms voor je gevoel een beetje verloren rondliep op het best wel grote terrein.

Ondanks dat hebben we ons er prima vermaakt en vooral ook erg genoten van het mooie uitzicht op Namen en de Maas…

uitzicht

Advertenties

9 gedachtes over “De Citadel van Namen…

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s