Mijn Vrijetijdsbestedingsdoelen!

Liet ik jullie gisteren nog kennismaken met de to do’s die door bepaalde trendwatchers worden verwacht voor dit jaar en waar ik me in 5 trends helemaal kan vinden, nu gooi ik er nog een lijstje met doelen tegenaan; mijn vrijetijdsbestedingsdoelen!

Lezen…

“Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd”. Al jaren mijn lijfspreuk! Dit jaar heb ik mijn doel op 55 boeken gesteld waarvan 20 van eigen of Vlaamse bodem en 1 klassieker.

Films…

Vorig jaar bleef ik ergens rond de 20 haken, terwijl ik toch echt dacht dat we zulke fervente filmliefhebbers waren, niet dus blijkbaar. Dit jaar maar ingezet op 20 films waarvan 2 in de bioscoop. Nu komt eind dit jaar Spectre, de nieuwste James Bond film, uit, dus deze gaan we zeker weten in de bioscoop bekijken…

Cultuur…

Ik las bij iemand iets over elke maand een museum en dacht direct dat we dit ook best eens vaker konden gaan doen. Elke maand wordt me een beetje te gortig maar 6 moet te doen zijn. Kanshebbers in dit rijtje zijn: Het Rijksmuseum in Amsterdam, Het Groninger Museum, Het Scheepvaartmuseum in Groningen maar ook bijvoorbeeld een bezoek aan de Menkemaborg in Uithuizen of Het Klooster in Ter Apel.

Menkemaborg1

Menkemaborg in Uithuizen, bron http://www.rijksmonumenten.nl

Provincie Groningen…

Al jaren roep ik dat er hier zo weinig te doen is in het hoge noorden maar is dat eigenlijk wel zo? Heeft Groningen meer te bieden dan alleen de stad en haar studenten zelf? En wat te denken van het landschap? Is dat echt zo saai omdat ik het altijd vergelijk met buurprovincies als Drenthe en Noord-Duitsland of valt er toch genoeg schoons te ontdekken? Ik ben in ieder geval van plan om hier dit jaar serieus werk van te gaan maken! Ontdek je plekje in mijn eigen provincie!

westerwolde

Ophaalbrug in Westerwolde, bron http://www.westerwolde.groningen.nl

Foodies…

Elke zaterdag weer verbaas ik me over de drukte bij de Hema vanwege het goedkoop ontbijtje, m.a.w. dat wil ik ook een keertje meemaken! Net als een diner bij een restaurant met een Michelinster. Ook op mijn lijstje voor dit jaar, weer zo’n overheerlijke hightea, bij voorkeur bij Hotel Bilderberg in Zwolle of in Fontana in Nieuweschans of misschien wel bij Bagels & Beans. Ook wil ik toch een keer zelf bananenbrood of een pizza bakken, ik wil nieuwe groene smoothies uitproberen maar vooral aan de slag met al die kookboeken die me zo verwijtend aankijken!

Travellust…

Dit jaar hoop ik Normandië in Frankrijk eindelijk van mijn lijst te kunnen strepen, evenals Londen maar zou ik ook een gat in de lucht springen als we naar Parijs gaan (streefgewicht is dan eindelijk gehaald…), zou ik ook dolgraag weer eens terug willen naar Berlijn en Brugge. Maar zou ik ook zeker geen nee zeggen tegen een weekje Oostenrijk, Portugal, Corsica, Malta of welk Grieks eiland dan ook. Dat zelfde geldt trouwens voor een weekendje Maastricht, Terschelling of Amsterdam. Helaas is alles niet mogelijk en zullen we echt keuzes moeten maken, dus we zullen zien wat het uiteindelijk is geworden…

Normanië

De kust van Normandië

Mocht je nog tips hebben in welke categorie dan ook, dan hoor ik het graag van je!

Advertenties

23 gedachtes over “Mijn Vrijetijdsbestedingsdoelen!

 1. Leuke doelen! Ik heb voor mezelf als doel 50 boeken te lezen dit jaar, ben dol op lezen maar ga er te weinig voor zitten, misschien dat een doel helpt om de tv uit te zetten en te gaan lezen 🙂

 2. leuke doelen ! Het Hema ontbijtje zou ik verruilen voor die van Ikea .. veeeeel lekkerder haha !
  Of Groningen saai is … geen idee ! De polder hier heeft ook weinig te bieden hoor, over saai gesproken. Jullie hebben nog musea !

  gr Elise

  • Ikea zit alleen in Groningen dan zou ik ’s ochtends eerst een half uurtje moeten rijden om te kunnen gaan ontbijten terwijl ik lopend naar de Hema kan… maar wie weet…
   Geen musea bij jullie in de buurt?

  • Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer, kwam boven toen ik aan het googlen was en ik heb toen wel verder gelezen maar heel dom de pagina niet in mijn favorietenlijst gezet…

 3. Ik ga met je mee op ontdekking in Groningen! Ik lees graag je goeie tips en vanaf maart kunnen we er samen op uit (leuk!) Ik kijk ernaar uit want voor mij is alles nieuw. Oh, en over Normandië ga ik schrijven, want dat is absoluut een aanrader! Ik heb het een beetje druk gehad, dus moet nog foto’s uitzoeken en verhalen sorteren. Keep posted!

 4. Ik zit ook nog met serieuze keuzestress op het gebied van vakantie, ik “moet” (aaaah… firstworldproblems) nog 2 reizen vastleggen maar het loopt niet van een leien dakje 🙂 Normandië is ook hier een kanshebber trouwens!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s