Leesjaar 2014…

Middels onderstaande vragen neem ik jullie nog 1 keertje mee terug naar 2014 en wel naar de boeken die ik vorig jaar met veel plezier heb gelezen!

Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

ikbenpelgrimMaar liefst 7 boeken kregen van mij de volle 5 sterren, zie mijn boekenlijst 2014, maar 1 boek sprong er toch wel echt uit en dat is Ik Ben Pelgrim van Terry Hayes. Een vuistdikke pil over spionage, het midden Oosten, onderhuidse spanning die je niet weg kunt leggen! Een echte mustread voor thrillerliefhebbers!

Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?

Dat was dan toch wel Inferno van Dan Brown. Zo jammer dat hij het niveau van de Da Vinci Code en het Bermini mysterie niet meer weet terug te halen.

Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

Ik had op voorhand zo mijn bedenkingen over deze voormalige soapie maar Inge Ipenburg heeft met haar debuut Het Gerecht echt een goed en spannend verhaal geschreven die ik zeker kan aanraden!

Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts 1 titel aan mocht raden, welk boek zou je dan kiezen?

hethuisvandevierwindenLastig kiezen maar dan ga ik voor Het huis van de vier winden van de turkse schrijfster, Elif Shafak. Voor mij een totaal onbekende schrijfster wiens boek ik per toeval spotte in de bibliotheek en mij positief heeft verrast en ook 5 sterren van mij heeft gekregen. Een boek over eerwraak en de gevolgen hiervan in het dagelijkse leven van een Turks gezin. Bijzonder indrukwekkend geschreven!

Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?

Voor mij in ieder geval nieuw: Michael Berg met Heller (4 sterren), Kees van Beijnum met De Offers (5 sterren), Michael Katz Krefeld met Ontspoord (4 sterren), Joël Dicker met De Waarheid over de zaak Harry Quebert (4 sterren) en Robert Galbraith met Koekoeksjong (pseudoniem van J.K. Rohling trouwens) (4 sterren).

Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Dat is dan toch Ik Ben Pelgrim van Terry Hayes. Ondanks de dikte had ik dit boek in 3 dagen uit. Vanaf de allereerste bladzijde word je het verhaal ingezogen en laat het je niet meer los!

Welk boek zou je het allerliefst terug willen zien in de bioscoop en met welke acteurs in de hoofdrollen?

Ook hier ga ik weer voor Ik Ben Pelgrim waarbij het kat- en muisspel wat mij betreft gerust door Daniel Craig (a.k.a. James Bond) als Pelgrim en Omar Shy (bekend van Intouchables) als zijn tegenstander mag worden uitgevoerd!

Op naar een heerlijk leesjaar in 2015!

Advertenties

15 gedachtes over “Leesjaar 2014…

 1. We zijn het echt roerend eens over Ik ben Pelgrim. Ik heb zelden zo’n geniaal boek gelezen. Hopen dat de schrijver snel met een nieuwe knaller komt.
  Ik ben nu bezig in de boeken van Patricia Cornwell en die zijn ook verrassend goed!!! Al eens iets van gelezen?

 2. ‘Ik ben Pelgrim’ staat al een tijdje in mijn e-reader-bibliotheek. Ik moet nu toch maar gauw tijd maken voor die 1000 blz. Daar hik ik wel een beetje tegenaan.
  Heb je al eens iets gelezen van Deon Meyer of van het duo Rosslund & Hellstrom? Prima thriller schrijvers … Respectievelijk Zuid Afrikaans en Zweeds.

 3. Leuk om je lijst te lezen. En ook de reden waarom wel of niet…
  Pelgrim ken ik niet. Hij lijkt mij spannend. Ik ga hem iig op mijn leeslijstje zetten.
  Inferno vond ik op zich niet slecht. Zijn andere boeken waren wel wat geloofwaardiger geschreven. Maar als je geen vergelijking zou maken is het een prima boek!!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s