Winterblues…

Normaal zijn januari en februari al niet mijn favoriete maanden maar het lijkt wel of het dit jaar 2x zo erg binnen komt… En dat terwijl we nog maar amper kunnen spreken van een winter, hoewel… de voorspellingen voor donderdag en vrijdag beloven wederom niet veel goeds…

En toch… op de een of andere manier ben ik er wel al klaar mee. Ik mis mijn portie daglicht, mis het buiten zijn en mis vooral de zon. Het is net of ik alleen maar binnen zit, dat de accu steeds op halve kracht pruttelt en dat het steeds in het weekend van dat prutweer is waardoor je er ook niet echt even lekker op uit trekt. Op die ene zaterdag laatst na dan, toen dacht ik echt dat we de winter achter ons zouden gaan laten en dat we zo door schoten naar een vroege lente maar helaas…Natuurlijk zorgt deze tijd voor een hoop gezelligheid in huis, kaarsjes aan, lekker wegduiken onder je kleedje… Is allemaal heerlijk hoor maar toch… overdag wil ik er gewoon op uit!

Waar collega’s nog hopen op een periode met veel vorst of sneeuw zodat ze lekker met hun kids kunnen gaan schaatsen of sleetje rijden, kan ik alleen maar hopen dat dit mij bespaard zal blijven. Het doet mijn humeur echt geen goed als we nog (weer) een periode met sneeuw en vorst krijgen, word altijd vrij panisch bij het vooruitzicht om dan juist de weg op te moeten. Ook het idee dat ik nog langer aan huis gekluisterd ben, vrolijkt me bepaald niet op…

Het is dat onze privé-omstandigheden het nu even niet toelaten maar anders leek me een weekje zon in deze tijd van het jaar voor mij de beste oplossing om door deze periode heen te komen. Gewoon even een weekje zon opsnuiven, de accu weer 200% op te laden en de wetenschap dat je daarna nog maar eventjes meer hoeft te wachten tot ook hier de winter voorbij zal zijn…

Helaas… dat wordt ‘em nu eventjes niet dus ik zal me er op de een of andere manier door heen moeten slepen, maar ik hang de vlag uit als we dit weer achter ons kunnen laten!

Maar vertel: zijn jullie echte wintermensen en zo ja, wat vind je er dan zo leuk aan? Zo niet, wat is dan je tip om door deze winter heen te komen?

Advertenties

28 gedachtes over “Winterblues…

 1. Ik vind sneeuw alleen leuk als ik of mijn man niet meer de deur uit hoeven naar werk.
  Geen ov en/of verkeersdeelname in elk geval.
  Zo’n pak sneeuw is wel weer lekker om eens doorheen te wandelen. Winterwonderlajd is iets waar ik wel van genieten.
  En vorst, ja brrrr, koukleumen @ station is nu eenmaal geen pretje.

  Ik maak er het beste van en hoop snel op een lente zonnetje 🙂

 2. Heb eindelijk een linkje gelegd naar hier, maar ga niet wachten tot maart om terug te komen.
  Ik neem nog een tas thee, zet me terug achter mijn bureau, ga achteroverleunen om terug recht te komen, anders kan ik niet verder struinen in deze heerlijke blog.
  Vrolijke groetjes,
  Gidsjoris

 3. Oh, van mij mag het voorjaar wel beginnen hoor! Ben dat koude weer wel ’n beetje zat. Hoewel die sneeuw afgelopen zaterdag wel mooi was, maar toen hoefde ik gelukkig ook niet te werken 😉 En zolang het dit weer is moeten we er zelf maar iets gezelligs maken, met kaarsjes, een leuk boek, iets lekkers bakken en zodra het droog is er toch even op uit.

 4. Ik heb geen hekel aan de winter… Alles vind ik best, maar geen regen.
  Ik voel me dan zo opgesloten binnen.
  Wandelen in de sneeuw, zoals afgelopen zaterdag, met de zon erbij… Heerlijk!
  En als het regent… Tsja, Netflix en kaarsjes aan. Het is niet anders!

 5. De winter is ook absoluut niet mijn ding. Kou heeft ook een negatieve invloed op mijn lichaam. Maar eigenlijk vind ik dat we nog niet ogen klagen, we hebben t/m oktober mooi weer gehad! Maar wat mij betreft mag het morgen weer lente zijn hoor! Lekker een graad of 20.

 6. Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik hou van de winter en ben blij met de sneeuw die net weer is gevallen waar ik woon, maar ik verlang ook weer naar licht in huis en een vollere accu! Laat de lente maar gauw komen!

 7. Eh…uh….Ik houd ervan, vind het heerlijk die kou en vorst. Vandaag was het ook zo prachtig met het zonnetje erbij. Eerlijk toegeven: als de dagen kort en donker zijn voel ik me ook dubbel somber.

 8. De kou heeft helaa effect op mijn spieren maar een mooie koude winterdag kan mij ook soms bekoren in de zin, zolang de lucht blauw is en de zon schijnt, dan kun je hele mooie plaatjes schieten of ook genieten, het is de zon. Wat deze winter anders maakt is dat er veel grijs is, en dat is waarom je het anders ervaart. Een tip kan zijn, vitamine D slikken, heeft mij ook geholpen in het verleden. Vandaag is weer een prachtig mooie dag, blauwe lucht hier en de zon schijnt, dus weer even opsnuiven.

  Verder, op grijze dagen of prut dagen, kan een leuke tip zijn, ga je huis eens door en doe de dingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Je kasten weer eens door en uitzoeken bijv. En andere kasten, kan een heerlijk klusje zijn of een schoonmaakactie die je normaal maar soms doet per jaar 😉 dat helpt mij eventueel de grijze dagen door.

 9. Is zo’n daglichtlamp misschien niet wat voor je?
  Er blijken meer mensen die hier last van hebben een steuntje in de rig te geven met wat extra licht.
  Zelf hou ik van de winter, vooral de droge koude dagen. Ik vind de lucht heel fijn fris op een of andere manier en ik ben actiever in de winter. In hoge zomer heb ik echt last van moeheid door de hitte. Vind ik alleen prima als ik vakantie heb en niks moet en alles op laag tempo gaat, maar als ik moet werken….ik haat het!
  Én ik vind het lekker thuiskomen uit de kou, lekker binnen thee smaakt lekkerder en lekker knus met waxinelichtjes, lekker kleedje op de bank; heerlijk!
  Ook lente en herfst hou ik erg van.

 10. NEE, winter, BAH!! Ik ben een herfstmens, al is dat ook dubbel want dan weet ik: de duistere winter komt eraan, maar ik heb zonlicht en kleur nodig, de afgelopen herfst met zijn vrij warme temperaturen was ideaal, never felt better… Ik heb in de winter ook enorm veel last van depri buien, ik merk dat ik het zonlicht mis, wat helpt is om (als de zon dan toch eens schijnt) erin te gaan zitten of wandelen en er 200% van te genieten. Verder gebruik ik op de donkerdere dagen een lichttherapielamp, die geeft me terug iets meer energie.

  • .. en die lamp gebruik ik trouwens gewoon op m’n werk! Collega’s kijken dan wel raar de eerste keer maar dat is hun probleem 🙂 Best dat je die overdag gebruikt en niet ’s avonds (dan slaap je misschien slecht) of ’s morgens (dan is het contract met de duisternis buiten nog te groot).

 11. Pingback: Favorieten van januari 2015… | wiebie74

 12. Ik ben ook geen wintermens hoor, van mij mogen we op naar de lente. Vorig jaar waren we vanaf 30 januari in Nieuw-Zeeland, dus de langere Nederlandse winter is weer even wennen… Maar goed, op 21 december ging de zon onder om 16:18 en nu 17:27. En de zon gaat op om 8:14 ipv 8:52. Dat stemt me postief, er komt steeds meer licht!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s