7 Voordelen van ouder worden!

Vorige week schotelde ik jullie nog de nadelen van ouder worden voor maar goed, het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Geloof me, ik ervaar ook best wel wat voordelen aan het ouder worden!

Benieuwd wat ik dan als voordeel ervaar?

Nou, hier gaan we dan, in geheel willekeurige volgorde:

1. Een gratis ouwelullendag!  Bij ons krijg je je eerste bij 40, je tweede bij 45, je derde bij 50 enz. Geweldig toch? Je hoeft er niks voor te doen, gewoon een jaartje ouder worden en hoppa… zomaar een paar uurtjes extra op je verlofkaart!

2. Grotere keuze bestemmingen…  Waar ik vroeger nog weleens dacht dat landen als Duitsland en Oostenrijk puur bestemd waren voor de grijze golf, moet ik nu bekennen dat Oostenrijk al een aantal jaren mijn favoriete vakantieland is en dat ook Duitsland een hoop mooie steden en streken heeft. Ook zo lekker dichtbij he? Enne, vriendinnetje D; dat reisje langs de Rijn komt steeds dichterbij!

IMG_5815

Een boottochtje maken over de Hallstatter See… ja, dat mag gewoon als 40-ers!

3. Minder onzeker… Nooit gedacht dat dit echt zo zou zijn, maar geloof me, het is zo! Waar ik vroeger regelmatig heel erg onzeker kon worden als ik een groep jongens of meiden spotte of en public een bubbelbad moest uitklauteren, heb ik er nu werkelijk waar schijt aan! Ik ben wie ik ben, inclusief mijn extra kilootjes! Heeft er misschien ook wel mee te maken, dat ik ook niet meer bepaald tot de doelgroep van die jongelui behoor natuurlijk…

4. Grotere groep potentiële lovers… Niet dat ik zoekende ben, absoluut niet, laten we daar geen misverstand over hebben. Maar laten we wel wezen… als vrouw van 41 kan ik natuurlijk naar de groep mannen van pak ‘em beet tot 50 kijken maar net zo gemakkelijk de ondergrens instellen op 30, toch? Als twintiger kijk je alleen naar boven, als 40+ er kun je beide kanten op!

5. Voorrang krijgen… Werkelijk waar, het is me al overkomen en ja, ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt, ondanks dat ik eerst lichtelijk verbolgen over zijn mevrouw en U was maar aan de andere kant… ik was wel mooi eerder aan de beurt bij de kassa dankzij deze puisterige 16-jarige snotneus!

6. Gewoon kunnen zeggen dat omroep Max best leuke programma’s heeft… Okay, het is inderdaad nog een beetje in de taboe sfeer onder de 40-ers maar een programma als Droomhuis gezocht waarbij een stel door Siebrand (ik mag vast Siebrand zeggen…) geholpen wordt bij hun zoektocht naar een leuk huisje in waar dan ook, is toch heerlijk om naar te kijken? Al was het alleen al als soort van reisprogramma! En dat programma waarbij een groep camperfanaten wordt gevolgd? Heerlijk!

IMG_6125

Centrum van Hamelen, niks mis mee, toch?

7. Ongegeneerd parttime werken…  Vroeger alleen eigenlijk voorbestemd voor vrouwen met kinderen, want toen ik als 30-er parttime ging werken, kreeg ik regelmatig een meewarige blik, maar nu… algemeen aanvaard want ja, “5 dagen werken op jouw leeftijd, is ook best wel pittig he?” En of, dat pittig is! I love mondays!

Advertenties

25 gedachtes over “7 Voordelen van ouder worden!

  1. Ha, wat een leuk lijstje! Hier krijg je vanaf de 40 ook een extra ouwelullendag erbij en mijn nichtje van 11 vindt ‘Droomhuis gezocht’ ook leuk om naar te kijken.. ondanks dat het een programma van omroep Max is 😉

  2. Leuke lijst heb je ingevuld. Helaas ben ik straks ouder dan 50. Hihi… Het is wel eens lekker dat je om de vijf jaar ouwelullendag erbij krijgt. Dat heeft Ferry ook. Ik vind je foto’s leuk om te naar te kijken. Je was toen aardig verbrand.

    Fijne dag verder.

  3. Nah, van mij zal je ook niet horen dat ouder worden vervelend is hoor! 😉 Tuurlijk heeft het zijn nadelen, maar zeker ook z’n voordelen! En of ik daar nu te oud of te jong voor zou zijn: omroep Max heeft gewoon leuke programma’s! 😀

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s