Dag februari 2015!

Februari… wat was je een lastige maand! Kort in de zin van slechts 28 dagen maar krachtig in de zin dat de winterblues in al zijn hevigheid toesloeg.

Ondanks de nodige leuke dingen, vloeide er ook menig traantje. Gewoon zomaar, uit frustratie en vooral uit een gevoel van algehele ellendigheid. Ik weet als geen ander dat februari mijn struikelmaand is, maar nog nooit heb ik zo met mezelf geworsteld als in de afgelopen weken. Nu de dagen weer langer worden, de winter nagenoeg op zijn retour lijkt te zijn (hoewel… roepen ze voor komende week niet nog winterse buien?), begin ik langzaam maar zeker weer mijn oude ik te worden en krijg ik weer zin om er op uit te gaan en wil ik dat gevoel van lusteloosheid definitief van me af gooien!

Zoals gezegd, was het niet alleen maar kommer en kwel en hebben we ook genoeg leuke dingen gedaan.

img1425077888293Zo vierde ik mijn 41e verjaardag door gezellig met vriendlief te gaan lunchen, met vriendinnetje T. te gaan high tea-en en met vrienden R&D te gaan eten bij Moro in Groningen.

Gingen vriendlief en ik gezellig een middagje naar Bad Zwischenahn, een gezellig plaatsje in Noord-Duitsland waar zelfs op zondag de winkels open zijn en waar het altijd gezellig druk is…

img1424034823892Deed de lente ook echt wel haar best om mister Winter naar de achtergrond te drukken met deze heerlijke winterwandeling in onze eigen hometown tot gevolg…

img1424637714076Terugkijkend is het eigenlijk heel dubbel… genoeg leuke dingen gedaan waar ik ook echt met heel veel plezier op terug kijk en waar ik ook echt van heb genoten. En toch overheerst het gevoel dat februari zo’n maand is die wat mij betreft gewoon het beste afgeschaft kan worden…

Maar goed, dat wordt ‘em helaas niet dus ik zal me er hoe dan ook ieder jaar weer door heen moeten worstelen. Gelukkig is het nog maar een paar uurtjes voordat maart begint en geloof me, ondanks dat maart zijn staart kan roeren en er nog gesproken wordt over winterse buien, verheug ik me enorm op deze maand, puur en alleen al vanwege het feit dat we februari weer hebben gehad, dat de lente nu echt niet lang meer op zich zal laten wachten, dat de dagen nog steeds weer langer zullen gaan worden, dat het weer lonkt om er op uit te trekken en dat alleen al zorgt er voor dat ik met een goed gevoel aan maart zal gaan beginnen!

20 gedachtes over “Dag februari 2015!

 1. Zeer herkenbaar lieve Wanda, voor mij was dit de eerste feb. in jaren dat ik zonder mijn vitamine D door ben gekomen door toch die zonnige dagen tussendoor. Maar ook ik, voel mij veel lichter nu al omdat het morgen 1 maart wordt en zal zijn 😉

  Vandaag dan ook iets heel bijzonders gedaan samen met mijn dochter, ga ik zo even aan werken, en zaadjes gezaaid van de moestuin potjes van de AH. Voor mij kon er geen meer perfecte datum komen dan 28 feb, het staartje om richting lente gaan dankzij het zaaien 😀

  • Gelukkig ben ik niet de enige die er zoveel moeite mee heb maar het gekke is gewoon dat het me ieder jaar weer zo overvalt en dit jaar kwam het gewoon echt keihard binnen… Maar goed, morgen is het 1 maart en gaat het gelukkig weer een stuk beter!

 2. Gelukkig is de maand februari korter dan de andere dagen 😉 Moet zeggen dat ik nooit zo problemen heb met deze maand, maar ik vind het ook lekker dat de dagen weer langer worden en zo’n dag als vandaag met het zonnetje… heerlijk!

 3. Echt vervelend dat je zo last hebt gehad van de tijd van het jaar. Ik ken dat niet, maar het lijkt me niet bepaald grappig als het tot aan tranen teweeg brengt.
  Dus geniet ze de a.k nieuwe maand 😉

 4. Ik heb heel wat keren tijdens februari geroepen: wat een rotmaand is het ook. Echt, ik kan me helemaal voorstellen dat je het had gehad. Ik had dit in zekere zin ook. Wat zijn we klaar voor het voorjaar!

 5. Ik ben ook zo blij dat de lente weer is begonnen. Weer lekker bezig met mijn moestuintje, het zonnetje dat zich al regelmatig laat zien, niet meer zo koud. Ik vind het heerlijk!!!

 6. Verhuizen we naar Spanje anders.. Of Italië! Zon, bergen, zee, strand, die landen hebben van alles wat maar vooral minder winter!
  Maar goed er is altijd een positief randje, dat bewijzen je foto’s!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s