Boekentips… # 2

Februari was echt een top maand wat lezen betreft, zo hield ik mijn gemiddelde van 5 boeken per maand mooi in stand, las ik maar liefst 3 boeken voor mijn Ik lees Nederlands Uitdaging, kregen 2 boeken 4 ***** en 3 maar liefst de volle buit van 5 *****.

Hoogste tijd dus om deze juweeltjes onder jullie aandacht te brengen!

9200000025900959Stefan Ahnhem – Zonder gezicht ***** In Zonder gezicht krijgt de eigenzinnige rechercheur Fabian Risk te maken met de moord op twee van zijn oud-klasgenoten. Hij vermoedt een link met het verleden. Terwijl de politie dieper in de zaak duikt, realiseert Risk zich dat ze te maken hebben met een moordenaar die gevaarlijker is dan ze ooit hadden bedacht.

Mijn mening:  Een echte must read voor thrillerliefhebbers! Dit debuut, deel 1 in de serie met Risk, is echt van een ongekend hoog niveau! Spannend, bloedstollend, goed uitgewerkte personages en een verhaal dat je nog lang bij blijft!

komhierdatikukusGriet op de Beeck – Kom hier dat ik u kus  ***** Een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Mijn mening:  een boek wat een grote hype werd toen De Wereld Draait Door het uitriep tot boek van de maand waardoor ook ik werd getriggerd om het te lezen. Maar het maakte de verwachtingen echt dubbel en dwars waar! Wat een prachtig geschreven boek, ontroerend, indrukwekkend en vooral meeslepend! En dan dat taalgebruik, wat klinkt het in het Belgisch toch allemaal een stuk liever!

dezoonJo Nesbo – De Zoon ***** Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neem de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

Mijn mening: Dit keer geen boek met Harry Hole in de hoofdrol, maar wederom levert Nesbo een bloedstollende thriller af met personages die onder je huid kruipen en vooral een verhaal waarin niks lijkt wat het is! Okay, het is zeker in het begin even lastig om door te krijgen wie wie is in het verhaal maar eenmaal duidelijk, dan wil je het boek niet meer weg leggen!

Nou, welke(n) heb jij al gelezen en wat vond je ervan? En welke(n) zou je willen lezen?

Advertenties

30 gedachtes over “Boekentips… # 2

 1. Zo’n boekenworm als ik vroeger was, mijn moeder kon het niet aanslepen, vandaar dat ik al heel snel een bieb pas kreeg in Amsterdam zelfs nog ooit. Maar nu? Zo af en toe een titel die eruit springt, een aantal schrijvers meer en eerder die ik graag volg en dan ook toch wel aanschaf meestal. Tot… ik haal boeken in de bieb omdat het mij leuk lijkt en vervolgens zijn het alleen de ART studie boeken die ik werkelijk lees en gebruik, hahaha gek he?

  Thrillers spreken mij niet meer zo aan, gezien ik wel een aantal van John Grisham heb gelezen, mijn moeder was fan… en kocht ze allemaal tot ergens. De Da Vinci Code ook nog gelezen, die was wel goed, maar nu? Echt niets… ik begin erin en na 10 blz ben ik het al zat.

  En dit snap ik zelf ook niet echt, zelfs mijn moeder zei er laatst wat van, hahaha

 2. Jo Nesbo staat ook op mijn lijstje. Leuk om te lezen dat dit iig een spannend boek is.
  Zit nu in de serie van Lars Kepler. Ik weet nog niet zo goed wat ik daar van moet vinden. Het verhaal sleept mij niet mee. En ik ben nu pas bij deel twee. Ik geef schrijvers graag een kans, maar weet niet of ik de hele serie ga lezen.

   • Echt waar? Ik vind de verhaallijn wel goed. Maar het is zo klungelig geschreven. Sommige dingen worden tot in detail verteld. Voor mijn gevoel zaken die er niet toe doen. Hoe iemand van de auto naar kantoor loopt bv. En zaken die het verdienen om op in gezoomd te worden, worden nauwelijks besproken. Vooral in boek één. Boek twee komt iets beter op gang. Ik hoop dat boek drie dan echt beter is…
    Ze hadden net zo spannend geschreven kunnen worden als de serie “24” voor was om naar te kijken 🙂

 3. Geen van heb ik gelezen en ook trekken ze mij niet. Misschien de eerste. Ik heb niks van Nesbo gelezen tot nu toe en als ik eraan begin sla ik het na een paar blz weer dicht .. het trekt gewoon niet

  gr Elise

 4. Ik ken ze geen van drieën, maar dat middelste boek lijkt me wel iets. Ik ga ‘m opschrijven! Zelf las ik 7 boeken vorige maand en de eerste boeken van maart staan ook al genoteerd 😉

 5. Als je ‘Kom hier dat ik u kus’ mooi vond, moet je zeker haar eerste, ‘Vele hemels boven de zevende’, op je leeslijst zetten. Ik ben fan!
  Ook van Jo Nesbo… De zoon ligt klaar voor op vakantie… Ben heel benieuwd naar een boek van hem zonder Harry erbij!

 6. Ik ben meer van de NLse thrillers en schrijvers. ben fan van René Appel en Loes den Hollander. Oh Nicci French en Jussi Adler-Olsen. Tussendoor lees ik historische romans en chicklits maar de thrillers het liefst

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s