Dingen die je wel wilt, maar nooit doet!

Een beetje boel gejat deze blog want bij Marcella kwam ik een lijstje tegen met dingen die zij wel zou willen doen maar waar het op de een of andere manier nooit van komt. Al tijdens het lezen gingen mijn radertjes aan het werk en had ik zo een stuk of wat dingen bedacht die ik zelf maar al te graag een keertje zou willen doen maar waar ik of gewoonweg het lef nog niet bij elkaar heb weten te sprokkelen of het geld natuurlijk of dat het domweg ergens in mijn achterhoofd aanwezig is maar nog niet genoeg op de voorgrond om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan!

Benieuwd geworden? Lees dan gerust verder!

* een talencursus doen in Spanje! Ik roep dit al jaren, staat ook in mijn bucketlist, maar het komt er niet van! Waarom niet eigenlijk? Ben ik toch ergens te verlegen om in mijn uppie zoiets te boeken? Mijn Spaans is inmiddels ook wat roestig geworden dus wat bijscholing zou zeker niet verkeerd zijn. Toevallig laatst met collegaatje over gehad en heul heul heul misschien gaan we wel samen die sprong wagen!

IMG_0497

Parijs, mei 2010

* een half jaartje in een stad als Parijs, Londen of Berlijn wonen! De eerste 2 weken nog een beetje de toerist uithangen en alle geijkte plekken bezoeken om daarna te ontdekken dat de locals naar heel andere plekken trekken en daar dan in mee gaan. 1 worden met zo’n stad zeg maar… het lijkt me een fantastische ervaring. Af en toe wat opdrachten doen zodat de spaarrekening niet helemaal wordt geplunderd en na een half jaartje gewoon weer terug naar de rust van het platteland maar met een bijzondere ervaring rijker!

* überhaupt voor langere tijd rond te reizen! Waar we nu meestal hooguit 2 weken op vakantie gaan, lijkt het me super om gewoon voor langere tijd met zijn tweetjes op pad te gaan. Hetzij rond te trekken door Europa hetzij door Canada of Australië. Even helemaal weg uit de sleur van alledag en vooral dat gevoel van moeten compleet kwijt te raken! Heb altijd al zo’n last van de vakantieblues (lees: moeite om weer naar huis te gaan) dus als ik die een paar weken maanden kan uitstellen, graag!

* een boek schrijven! Al zo vaak geroepen, al zoveel ideetjes her en der genoteerd maar waarom ga ik er niet daadwerkelijk voor zitten? Misschien is er geen uitgever die er op zit te wachten maar dan weten we dat tenminste, toch?

* het doen van vrijwilligerswerk! Ook zoiets… natuurlijk heb ik het echt veuls te druk om me met dat soort dingen bezig te houden! Kom op zeg, ik werk wel 32 uur he? Bullshit natuurlijk, als je het echt wilt, maak je er gewoon tijd voor in plaats van weer achter de pc te duiken. Dus waarom doe ik het dan niet? Werkelijk, soms snap ik mezelf echt niet!

* werken bij de lokale omroep! Okay, ik kruip haast onder tafel van schaamte als ik mezelf op bewegend beeld terug zie maar aan de andere kant, lijkt het me hartstikke leuk om bij, in mijn geval, RTV Noord te werken en daar een programma te maken over alles wat je in onze provincie kunt doen. Dus mocht iemand van RTV Noord dit lezen…

IMG_1932

Baai Sa Tuna bij Begur, Costa Brava, Spanje, juni 2013

* het volgen van een schildercursus! Soms kom ik op plekken, zo mooi, zo ontzettend schilderachtig, dat ik het liefst mijn ezel en doek erbij zou willen pakken en met verf en kwast aan de slag zou willen gaan, ware het niet dat ik die attributen niet eens in mijn bezit heb, laat staan dat ik zou weten waar ik de eerste penseelstreek zou moeten plaatsen. Lijkt me zo mooi om dat dus wel te kunnen!

* fileparkeren! Ja, die zag je niet aankomen he? Maar echt, na het verkrijgen van mijn roze papiertje nooit weer gedaan! Is ook nergens nodig dus waarom zou ik? Maar soms kom je ergens en zie je net zo’n opening waarvan je weet dat je middels fileparkeren er wel tussen moet komen maar nee hoor, ik durf het gewoon niet aan en rij rustig een stukje verder!

En jij? Wat heb jij nog niet gedaan wat je wel graag zou willen?

20 gedachtes over “Dingen die je wel wilt, maar nooit doet!

 1. Nee, die laatste zag ik inderdaad niet aankomen na al die andere mooie voornemens. Maar ach een mens moet soms ook praktisch zijn 🙂 Het zou leuk en spannend zijn wanneer je met je collega inderdaad die talencursus in Spanje zou doen!

 2. Hahaha, fileparkeren? Dat moet ik echt iedere dag doen bij mij voor de deur. Ik kan het ook zonder erbij na te denken. Ik kan het zelfs met een busje, puur op de spiegels. Gewoon doen!

 3. Ik denk dat als je iets echt graag wil het zal doen ondanks ‘obstakels’ of ‘excuses’ om iets niet te doen. Soms is het ook leuk om gewoon te fantaseren en wie weet komt het ooit (toevallig) op je pad…
  Dat van het fileparkeren herken ik. Ik kies het liefst de makkelijke plekjes. Waarom? vanwege mijn onzekerheid of het me wel lukt en ik dan geen auto zou raken en uit gemakzucht. Ik zou nog eens graag solo willen zingen tijdens het concert van mijn popkoor. Nu heb ik me heel voorzichting ingeschreven voor de audities voor een liedje met een groepje. Wie weet is dat een stapje in de richting van het eens echt durven om alleen op het podium te staan ;-). We’ll see…

 4. hahahaha fileparkeren! Die kan ik ook wel op mijn bucketlist zetten want ik bak er helemaal niks van 🙂 Een tijd in Parijs, Londen of Berlijn wonen lijkt me ook geweldig. Denk dat je de taal dan ook snel onder de knie hebt.

 5. Hmmmm, een boek uitgeven kun je ook in eigen beheer doen, ken er een aantal die dat ook ooit al hebben gedaan en zelfs meerdere keren al. En ja ze verkopen het dan ook wel, maar je moet dan ook zelf blijven promoten, Eén blogger die dat nu ook doet is bijv. Terrebel, bij hem kun je zijn eigen werken bestellen, niks niet uitgever die eraan te pas komt, bij deze! 😀

  Het schilderen, hahaha je reist zo graag, en je blijft welkom in mijn atelier! Ook Almere kent hotels, misschien niet wat je in eerste instantie zou bedenken om een weekendje te spenderen of een nachtje, maar goed… Almere heeft ook wel iets zo nu en dan 😛 En dan kun je ook een paar uurtje of langer hier komen spenderen, en alles is aanwezig, hahahaha ezel, doeken, verf en kwasten! En die eerste penseelstreek is al fout eigenlijk, weinig mensen die direct zo opzetten, eerst potlood of houtskool is vaak beter, die eerste lijnen zetten en pas daarna het penseel 😉

  Wat ik nog zou willen doen, zoveel, maar de tijd zal het mij leren.

 6. Oh ja, file parkeren .. niet naar Amsterdam komen dan haha .. daar moet je je auto in de kleinste gaatjes frommelen. Oh ik herken zoveel haha keep on dreaming, ik wil ook veel maar puntje bij paaltje blijf ik doen wat ik altijd al doe .. ben ook niet alleen en moet rekening houden met meerdere mensen.

 7. Haha, dat fileparkeren klinkt me bekend in de oren. Tijdens het lessen kon ik dat prima, maar als je het daarna niet meer hoeft te doen… tjsa, dan rij ik ook liever een straatje verder 😉

 8. Boek schrijven staat hier ook op de lijst 🙂 Het is al geschreven maar ik durf de stap niet te zetten om het op te sturen. Moet je eens opzoeken wat je allemaal moet doen voor een bepaalde uitgeverij; sommige hebben een hele vragenlijst, andere eisen enkel een samenvatting. Enfin. Zover ben ik dus nog niet…
  Fileparkeren kan ik nu wél 😉 maar in zo’n klein plekje net tussen twee auto’s in, dat denk ik niet, ik heb wel wat méér ruimte nodig.. Je kan altijd een rijles nemen he?

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s