Normandië #1| Aankomst & Route des Caps

Waar begin je mee? Gewoon per dag vertellen wat we hebben uitgespookt of alleen de highlights vermelden? Per dag is zeker leuk om voor mezelf later terug te lezen maar is het ook leuk voor jullie? Laat ik het maar gewoon gaan opdelen in 3 algemene blogs met een beetje wat we zoal per dag hebben gedaan en dan volgen daarna nog wel de nodige blogs met uitgebreidere info over de desbetreffende onderwerpen! Goed? Let’s start!

Dag 1 Dinsdag 9 juni 2015:

Kort nachtje dankzij vriendlief zijn capriolen op maandagavond (moest nog het nodige doen, zoals gebruikelijk…) maar als de wekker gaat om 03.15 uur besef ik me terdege wat er staat te gebeuren, oftewel Normandië, here we come! Door Nederland heen schieten we lekker op maar in België verliezen we de nodige tijd, niet eens echt file maar gewoon de hele tijd langzaam rijdend verkeer. Geen idee waarom maar goed, het is vakantietijd! Om tol te vermijden heeft vriendlief de tomtom zo geprogrammeerd dat we binnendoor rijden, schiet op zich prima op en scheelt een hoop in de onkosten. Eenmaal aangekomen in Normandië stoppen we natuurlijk op de parkeerplaats vlak voor de Pont de Normandie, een bezienswaardigheid op zich, deze meer dan 2 km lange brug die pas sinds 1995 open is voor publiek.

DSC00474

Pont de Normandie (juni 2015)

Daarna rijden we in één keer door naar onze camping Le Grand Large in Les Pieux op het schiereiland Cotentin. Eerste indruk is goed, netjes onderhouden camping, schone stacaravan (echt super schoon), vriendelijke campingeigenaars en wat opvalt is vooral de wind. Geen moment is het stil, het ruisen van de oceaan op nog geen 500 meter van onze caravan is duidelijk te horen en na het uitpakken en het even bijkomen, trekt de oceaan en het strand.

DSC00545

Le Plage de Les Pieux… (Normandië / juni 2015)

DSC00510

Le Plage de Les Pieux… (Normandië / juni 2015)

Dag 2 Woensdag 10 juni 2015:

Goed geslapen ondanks een krap bedje, zowel in lengte als in breedte. Op naar de kampwinkel voor onze eerste stokbroodjes en croissantjes. Dat alleen is al een groot voordeel van Frankrijk! We willen eigenlijk niet al te veel doen vandaag maar de omgeving trekt en voor we het weten, rijden we het bovenste deel van de Route des Caps wat ons langs de kust door pittoreske dorpjes en gehuchten voert waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

DSC00604

Nez de Jobourg… (Normandië / juni 2015)

Onderweg stoppen we uitgebreid bij de hoogste kliffen van Europa, Nez de Jobourg, en genieten we van het prachtige uitzicht. Daarna rijden we door naar het uiterste puntje van deze route en wel Cap de la Hague, wederom een prachtige uitzicht, blauwe lucht, vuurtoren, strand, oceaan en zeemeeuwen. Op en top genieten! Uitgebreidere blog over de Route des Caps volgt nog!

DSC00672

Cap de la Hague… (Normandië / juni 2015)

Dag 3 Donderdag 11 juni 2015:

Ook vandaag willen we het redelijk rustig aandoen en rijden dit keer het onderste deel van de Route des Caps waardoor we onder meer in Barneville-Carteret belanden. Twee badplaatsjes die nu nog relatief slaperig ogen maar in de zomermaanden behoorlijk druk schijnen te zijn. In Carteret besluiten we richting Cap de Carteret te rijden, ook vanaf hier na een klein stukje lopen en klauteren, heb je weer een prachtig uitzicht op de oceaan en het strand. Wat is het toch een super mooie omgeving, niet verwacht en toch gekregen, beetje van zoiets eigenlijk…

DSC00771

Cap de Carteret… (Normandië / juni 2015)

Dag 4 Vrijdag 12 juni 2015:

Jak, het miezert. Geen leuk begin van de dag maar goed, het schijnt erbij te horen in Normandië. Op naar Les Pieux zelf waar in het centrum markt is. Veel verse groenten en vis, waarvan het meeste nog gewoon leeft. Geen idee hoe dit te bereiden maar blijft leuk om naar te kijken.Verder brengen we vandaag een bezoekje aan La Maison du Bisquit, een koekjesfabriek met winkeltjes en een eigen thee/koffiesalon in Sortosville en Beaumont. In de caravan lag een zakje koekjes als welkomsgeschenk en dit smaakte naar meer! We kijken onze ogen uit in deze winkeltjes in jaren 30 stijl waar alles huisgemaakt is, van koekjes tot chocola, van jam tot olijfolie en wat al niet meer. Ziet er allemaal zeer verleidelijk uit en ook wij gaan niet met lege handen naar buiten!

DSC00830

La Maison du Bisquit… (Normandië / juni 2015)

Wordt vervolgd!

Advertenties

17 gedachtes over “Normandië #1| Aankomst & Route des Caps

  1. Oh dat strand, wauw, ja zo prachtig mooi, ik zou daar denk ik zijn blijven hangen in de branding, nou ja, zeker voor een uurtje of 2 dan 😉 Wie weet hebben jullie dat ook wel gedaan.

    De koekjesfabriek ook erg gaaf!

    X

  2. Altijd mooi zo bij de kust. Je hebt mooie foto’s gemaakt en wat ziet het strand er verlaten uit. Was het er nog zo rustig? En leuk hè, die kleine rustieke dorpjes. Ik hou d’r ook van 🙂

    • In juni is het eigenlijk overal nog wel lekker rustig, alleen bij Mont Saint Michel was het gezellig druk. Het was ook nog niet echt weer om op het strand te gaan liggen bakken, gelukkig!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s