Dagje Deventer…

Afgelopen zaterdag stond er eindelijk weer een date gepland met vriendinnetje A. Dit keer kozen we voor de prachtige Hanzestad Deventer en ondanks dat het op een gegeven moment toch wel richting de 30 graden ging, hebben we ons weer prima weten te vermaken!

We hebben inmiddels ontdekt dat je gratis kunt parkeren bij De Worp om vervolgens heel toeristisch met het pontje naar de overkant te gaan om vanuit daar zo het centrum in te kunnen lopen. Kosten van het pontje bedragen slechts € 1,50 p.p voor een retourtje. Ideaal dus!

Eenmaal in het centrum vermijden we de geijkte ketens en struinen we op onze gemak door straatjes met van die boetiekjes waar je gewoon al door de etalage en de aankleding naar binnen wordt getrokken. Ook nu worden we weer getrakteerd op gekleurde parapluutjes in het straatbeeld en hebben we nog steeds niet kunnen achterhalen wat daar de betekenis van is, misschien toch maar even op googlen zo…

img1436726503620Doordat de zon inmiddels goed is doorgebroken, trekken we eigenlijk van het ene terras naar het andere. Een lekkere biologisch verantwoord broodje met verse smoothie bij De Vlinder, een met sojamelk bereide milkshake bij De Kleinste Soepwinkel waar de eigenaresse zo lief is om ons te trakteren op een heuse soepproeverijtje, zo lekker! Om uiteindelijk te belanden in wat mij betreft de mooiste winkelstraat van Deventer, de Walstraat. Antiekwinkeltjes worden afgewisseld met van die echte struinmaarlekkerrondwinkeltjes, mooie pandjes en geveltjes, kortom, heerlijk om er rond te slenteren!

Uiteindelijk besluiten we de dag af te sluiten bij ons favoriete restaurantje, namelijk Jackie’s. Heerlijk eten en een goede bediening met een persoonlijke touch. En ja, dan is het toch echt tijd om weer afscheid te nemen, zowel van Deventer als van elkaar en rijden we ieder weer terug naar onze eigen provincie! In ieder geval kunnen we terugkijken op weer een zeer geslaagd dagje, waar het bloggen dan al niet toe kan leiden, want zo heb ik vriendinnetje A. ooit namelijk leren kennen!

Advertenties

15 gedachtes over “Dagje Deventer…

  1. Deventer ben er 2x geweest maar met een hele andere reden, redenen die ik wil vergeten en eigenlijk ben ik er nooit op de normale manier geweest, wil ik ooit wel doen. Heerlijk is zo’n dag en ja je kunt echt vriendschappen voor het leven opbouwen via een blog of dankzij bloggen 😀

    X

    • Klopt, ik denk dat we elkaar nu een jaartje of 4 in real life kennen en meestal spreken we zo’n 3 keer per jaar iets af en hebben we regelmatig contact via de app, erg gezellig en leuk allemaal!

  2. Leuke foto’s! Ik was er laatst nog samen met mijn man. Ik was er al eens met mijn ouders geweest en vond het een erg leuke stad. Manlief was er nog nooit geweest dus we vonden het wel eens tijd.

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s