Vakantie geboekt: Tirol!

Het zat ergens wel al een beetje in de planning, althans, het weekje vrij was al ingepland op het werk maar we bleven maar wikken en wegen en uiteindelijk hebben we dus toch de knoop doorgehakt en gaan we straks nog een weekje naar Tirol!

Dubben & dubben…

Dat het Oostenrijk zou gaan worden, was het probleem niet maar meer het besef dat we dit jaar eigenlijk best wel al veel uitstapjes hebben gedaan, weekendjes Harz, Katwijk aan Zee, Belgische Ardennen 2x en natuurlijk Normandië, en dat we niet echt toe waren aan vakantie speelde ergens op de achtergrond ook wel mee. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat we altijd wel naar Oostenrijk willen, dat land heeft gewoon zo’n enorme aantrekkingskracht op ons! Zou er best willen wonen ware het dat ik niet een half jaar met die sneeuwprut wil zitten. En dus besloten we toch op zoek te gaan naar een leuk geprijsd appartementje en dat vonden we na lang zoeken in Bichlbach in de provincie Tirol.

De grijze massa…

Natuurlijk is vooral Tirol een geliefde streek bij de grijze golf en hoewel ik mijn haartjes wel al zeer regelmatig verf, voel ik me nog niet aangesproken. Neemt niet weg dat het, zoals eigenlijk overal wel in Oostenrijk, een streek is met prachtige natuur, met uitzichten om U tegen te zeggen, bergen zo indrukwekkend, watervallen zo klaterend en dat je je eigenlijk continu waant in een levendige ansichtkaart!

bichlbach

Bichlbach…

Voorpret…

Het nadeel van zo kort van tevoren boeken is dat de periode van voorpret en inlezen natuurlijk maar heel kort is. Aan de andere kant betekent het ook dat er vanaf nu echt dagelijks over Tirol zal worden gebabbeld in huize B! Niet bepaald een onderwerp waar we snel over uitgesproken raken trouwens!

Mijn vraag aan jullie…

Los van alle tips met bezienswaardigheden die we absoluut moeten gaan zien, zou ik ook dolgraag willen weten waar jullie absoluut foto’s van willen zien! Zie het maar als een verkapte foto-opdracht! Dus roep maar, wat moet ik echt proberen vast te leggen?

Advertenties

30 gedachtes over “Vakantie geboekt: Tirol!

 1. Wauw, lekker hoor! Ik zou zeggen de koe met bel om de nek 😉 en dan zo close-up mogelijk.
  Maar goed vooruitzicht zeg! Ik zou ook wel weer eens naar Oostenrijk willen. We gingen er vroeger vaak heen met m’n ouders. Have fun!

 2. Ja Tirol!!! Ik houd echt zóveel van Oostenrijk! Zomer, winter: het maakt me niets uit. Zou er per direct gaan wonen als het kon haha. En ook ik ben nog jong dus ook dat maakt niet uit 😉 Foto´s maken me ook niet uit, ik vind werkelijk alles leuk en mooi aan Oostenrijk haha. Vooral de schattige dorpjes en de natuur. Dus schiet maar raak zou ik zeggen 😀 Veel plezier!

   • Ik ben eens in de winter in Oostenrijk geweest met vrienden mee die gingen skieën. Ik heb ipv te skieën in mijn eentje 5 dagen lang elke dag uren door de bergen in de sneeuw gewandeld. Een magische ervaring, want omdat iedereen aan het skieën of snowboarden is, is er dus niemand te bekennen. Echt waanzinnig mooi op over ondergesneeuwde wandelpaden op de bergen en in schattige witte dorpjes. Echt een aanrader om eens op die manier in de winter naar Oostenrijk te gaan! 🙂

 3. Wat Marion zegt hahaha, nu ben ik wel in Oostenrijk geweest maar niet in Tirol dus zou ik mij in moeten lezen om die opdracht te geven, maar ik denk dat je TE ver van het plaatsje Pfunds af zit om te zien of je daar nog prachtige fotos kunt maken, lol.. (drielandenpunt, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) was dat.

  Dan zeg ik een Milka koe? 😛
  X

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s