Groningen | Nationaal Park Lauwersmeer

Herfst, het seizoen waarin wat mij betreft de natuur op haar mooist is, prachtige gekleurde bladeren, vallende eikels, paddenstoelen en dan bij voorkeur de rode met witte stippen, duidelijk de tijd van het jaar waarin wandelen in de natuur een geliefde bezigheid is. Zo ook voor ons, dus zochten we op internet naar een mooi natuurgebied, kozen we onze route uit en gingen we op pad!

Waar…

Nationaal Park LauwersmeerWe kozen dit keer voor een bestemming wat verder van huis, namelijk zo’n 1,5 uur rijden en wel naar het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit park bevindt zich in de kop van de provincie Groningen. Dit deel van de provincie is vooral bekend vanwege Lauwersoog waar de boten vertrekken richting Schiermonnikoog. In dit natuurgebied zijn door Staatsbosbeheer 9 gemarkeerde routes uitgezet, allemaal voorzien van een andere kleur en variërend in afstand van 1 tot 7,5 km.

Observatietorenroute…

Wij kozen voor de Observatietorenroute, enerzijds vanwege de afstand, namelijk 5 km, en anderzijds vanwege de mogelijkheid om vanuit de uitzichttoren een hopelijk mooi uitzicht over een groot deel van het gebied te krijgen.

Landall Green ParkAmper op weg of we zagen ineens een compleet vakantiepark, Landal Natuurdorp Suyderoogh, op doemen, heerlijk verscholen in de natuur. Nooit geweten dat er hier nog een park was maar vanuit hier kun je natuurlijk gemakkelijk een dagje de oversteek wagen naar Schiermonnikoog of net als wij heerlijk wandelen en/of fietsen in de directe omgeving.

ObservatietorenrouteOok spotten we ineens nog de restanten van een bunker, voor ons natuurlijk altijd erg interessant maar in dit geval niet eentje waar we bij konden komen, helaas…

ObservatietorenrouteDaarna brachten de blauw gemarkeerde bordjes ons al slingerend door het bos om vervolgens middels bruggetjes in een ander deel van het bos terecht te komen.

ObservatietorenrouteHalverwege de route kwamen we dan inderdaad de observatietoren tegen, niet al te hoog maar wel inderdaad een mooi uitzicht over het weidse landschap van dit prachtige natuurgebied.

ObservatietorenrouteDaarna slingerden we opnieuw door het bos om vervolgens via een andere bruggetje weer in het andere gedeelte terecht te komen. Onderweg steeds verbazend hoe prachtig de natuur in deze tijd van het jaar is, al die mooie kleuren, vooral nu er af en toe wat zonlicht door het bos door kwam…

ObservatietorenrouteObservatietorenrouteConclusie…

Het was voor ons de eerste keer dat we in dit natuurgebied een route hebben gelopen maar het was vast niet de laatste keer. Hoewel het ook voor ons toch nog zo’n 1,5 uur rijden is, is het zeker de moeite waard om meer van dit prachtige gebied te ontdekken.

15 gedachtes over “Groningen | Nationaal Park Lauwersmeer

  1. Wat is Nederland toch mooi he? Ben daar nog nooit geweest. Maar zeker met mooi weer (maakt niet uit in welk seizoen dan) lijkt het me heerlijk daar lange wandelingen te maken!

    • Er zijn inderdaad heel veel mooie plekjes in Nederland en iedere keer neem ik me dan ook weer voor om vooral eerst mijn eigen provincie eens beter te gaan verkennen en toch komt het er steeds niet van en wijken wel altijd erg snel uit naar Duitsland. Dit keer het toch in eigen omgeving gezocht en zeker iets moois gevonden!

    • Groningen, de stad hier in het noorden, is redelijk dichtbij maar ook Dokkum is prima te doen, stuk kleiner maar wel erg leuk. Dagtocht naar Schiermonnikoog is ook zeker een aanrader.

  2. Pingback: Dag oktober 2015! | wiebie74

  3. Pingback: Wandelen in Borgerswold… | wiebie74

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s