Ben ik vreemd of gewoon eerlijk?

Soms kijken collega’s me wat meewarig aan en heb ik sterk het gevoel dat ik van een totaal andere planeet afkomstig ben en dat hoewel het hoge noorden door sommigen misschien wel zo wordt gezien, ik toch echt gewoon net zo ben als jij, althans dat denk ik zelf namelijk! Wat er aan de hand is? Ik zal het je vertellen!

Ik roep nog weleens op mijn werk dat ik eigenlijk gewoon geen tijd heb om te werken. Ja, inderdaad, gewoon geen tijd, niet zozeer geen zin, die dagen bestaan natuurlijk ook, maar dat is weer een geheel andere categorie, maar soms heb je gewoon geen tijd om te werken en dat is dus iets wat mijn collega’s niet snappen. Hoe vaak ik wel niet te horen krijg dat je toch gewoon weet dat je doordeweeks moet werken, dat je gewoon je ding moet doen en dat je vooral blij mag zijn dat je werk hebt in deze tijd. Allemaal waar hoor, maar dat wil toch nog steeds niet zeggen dat het me uitkomt om te gaan werken???

Is dat nu zo vreemd om te zeggen? Soms denk ik echt dat ze gelijk hebben en dat ik de vreemde eend in de bijt ben maar tegelijkertijd kan ik me gewoon niet voorstellen dat als je, net als ik, een gewone kantoorbaan hebt waarbij je al tig jaren hetzelfde trucje uitvoert dan is het toch helemaal niet zo raar dat je soms denkt dat je je tijd wel leuker of beter kunt besteden dan weer zo’n polis op te moeten maken? Ik bedoel, als ik in een goed boek bezig ben, wil ik niets liever dan gewoon lekker doorlezen en niet te moeten wachten tot ik ’s avonds eindelijk op de bank kan ploffen waar ik dan bijna in slaap sukkel omdat ik al zo’n vermoeide dag erop heb zitten.

Montafon

Montafon

Of dat het zoals laatst van die prachtige herfstdagen zijn, dan bekruipt me toch echt het gevoel dat ik naar buiten wil en niet opgesloten wil zitten in een duf kantoorpand. Natuurlijk kan ik dan vrij nemen maar als je zoals ik maar weinig vakantiedagen hebt, dan moet je daar weer heel zorgvuldig mee omgaan, maar goed, ook dat is weer een andere discussie. Neemt natuurlijk niet weg dat ik juist op dat soort dagen eigenlijk liever niet wil werken maar lekker de natuur in wil gaan, lekker aan de wandel om zo weer nieuwe energie op te doen en mooie foto’s te maken zonder dat ze steeds zo grauw en donker zijn.

Hoe vaak ik dan wel niet aan moet horen dat mijn weekend toch al uit 3 dagen bestaat, dat ik dat dan allemaal kan gaan doen. Natuurlijk, volledig waar, doe ik ook maar dan nog… ook doordeweeks heb ik dat soort gevoelens wel eens. Het gevoel dat ik liever iets anders zou willen doen. Natuurlijk kun je dan roepen, wordt het niet tijd dat je op zoek gaat naar ander werk. Ook dat speelt wel mee hoor maar dan nog, waar vind ik een combi van lezen, wandelen, fotograferen en schrijven? En dat dan allemaal ook nog voor een leuk salaris met 40 vakantiedagen? En niet te vergeten parttime want let wel… ook al krijg ik er voor betaald, 40 uur is natuurlijk niet de bedoeling!

Maar goed… ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik hierin de enige ben. Hoe leuk je je werk ook vindt, er zijn toch heus weleens dagen dat je liever wat anders zou willen gaan doen? Nou, ben ik nu gewoon vreemd of ben ik gewoon eerlijk? Zeg het maar!

30 gedachtes over “Ben ik vreemd of gewoon eerlijk?

 1. Hahaha hoe graag ik ook werk, soms zijn er inderdaad dagen dat ik denk oh nu effe niet hoor… Maar ook ben ik weer superblij als het vrijdag 11:00 uur is want dan heb ik weekend! 😀

 2. Mensen die thuis ‘tegen de muren opvliegen’… ik begrijp er niets van. Ga dan naar buiten! Ik heb ook altijd wel wat te doen. Lezen, tuinieren, wandelen, bakken, koken, iets maken…van wasmiddel tot tafelzuur, gewoon suf huishouden en oh ja de kinderen… Geen idee hoe ik dat voorheen deed toen ik nog een betaalde baan had 😉

 3. Ja ach wat zal ik zeggen, hahahaha ik vind dat je gelijk hebt hoor, hing van mijn werk af, toen ik nog kon werken en werkte, maar sommige banen dan heb je wel iets beters te doen dan het werk te doen wat je doet… lijkt het zo onzinnig allemaal, toch? 😉

  Daarom werk ik ook graag met mensen, ergens… dan blijft het altijd zinnig.

  x

 4. Nou ik weet ook leukere dingen te doen hoor dan een kantoorbaan 😉 maar ja het geld he? je bent gelukkig niet de enige, maar jij maakt heerlijke reizen en je geniet er ook echt van, je doet het volgens mij wel goed!

 5. Hahaha, je bent echt niet vreemd hoor… en anders ben ik dat ook 😉
  Ik heb ook van die dagen dat ik van alles wil gaan doen, maar helaas.. dan is het een ‘gewone’ werkdag. En inderdaad, als het een mooie zonnige herfstdag is, dan wil ik in het bos lopen om foto’s te maken i.p.v. op kantoor zitten. Hoe gezellig het daar ook is met mijn collega.

 6. Ja, ik zou ook het liefste de hele dag die dingen doen die ik het liefste wil.Ik koop daarom ook regelmatig een staatslootje. Tot die tijd maar braaf werken voor de baas en verder dromen (en af en toe klagen)

 7. Enerzijds herken ik dat wel. Ik heb genoeg te doen om mij bezig te houden. Maar nu, zo aan het einde van het jaar ben ik verplicht om mijn dagen op te maken (iets met een verkeerde planning en te veel uren) En zit ik dus geregeld een dag extra thuis.
  Dat vind ik dan eigenlijk toch ook weer niets. Ik ben er achter dat ik het werken heerlijk vind. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin en vind het niet erg om vroeg op te staan. En daar komt bij, mijn hobby’s kosten geld. En tja, dat krijg ik alleen maar binnen door te gaan werken.

  • Staat voor mij los of ik het werk nu leuk vindt of niet, vind gewoon dat er teveel tijd in gaat zitten waardoor je weinig vrije tijd overhoudt, zelfs met een werkweek van 4 dagen…

   • haha…. De oma’s bij mij op het werk delen je mening helemaal hoor. Die besteden hun tijd liever aan het spelen met de kleinkinderen 🙂 Bij mij is het wel heel belangrijk om het naar mijn zin te hebben op mijn werk. Daardoor voel ik mij veel meer verbonden met wat ik doe. En ben ik bereid mijn andere (leuke) taken even te missen.

   • Ben jij ook in de positie om te stoppen met werken?
    Want als dat zou kunnen, zou ik dat zeker doen 😄 het leven is veel te kort om ook nog eens dingen te moeten doen die tegen je zin in zijn…

   • Volledig stoppen? Nee joh, helaas niet. Zou misschien nog een paar uurtjes minder kunnen maar wil natuurlijk wel al die leuke dingen blijven doen!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s