Ameland 2012

Ha, betrapt! Je bent nieuwsgierig he?

Dit weekend (23 t/m 26 maart 2012) stond al gepland vanaf november 2011 maar ik had zo m’n twijfels dus of het wel goed zou uitpakken. Ik zag ons (vriendlief, Robert, Daniëlle en ikzelf) eigenlijk al zitten kleumen in ons heuse duinchalet terwijl de regen steeds harder zou gaan kletteren op het dak maar dat pakte, gelukkig voor ons, dus totaal anders uit!

Vrijdags met de boot van half 12 richting Nes vertrokken, daar met de bus naar camping De Kiekduun in Buren, spullen bij de caravan neergezet en direct bij Metz verhuurbedrijf 4 fietsen gehuurd voor 3 dagen. Direct doorgefietst naar Nes en daar lekker geluncht en op de terugweg de nodige boodschappen ingeslagen…

Terug op de camping nog lekker buiten gezeten en vervolgens opnieuw naar Nes gefietst om te eten bij De Klimop… Onderweg kwamen we nog het nodige tegen…

Zaterdags was het eerst nog redelijk weer maar al vrij snel trok de lucht dicht en dat bleef helaas de hele dag zo. We zijn uiteindelijk naar het natuurgebied, Het Oerd, gefietst maar echt genieten van het mooie uitzicht was er helaas niet bij…

Zondagochtend werden we gelukkig al wakker van de zon en een strakblauwe lucht dus na een heerlijk ontbijtje opnieuw op de pedalen en dit keer naar Hollum, oftewel de vuurtoren! Zoiets blijft toch trekken…

En ja, toen was het helaas veel te snel tijd om weer terug naar Buren te fietsen want ons fietsjes moesten uiterlijk om 18.00 uur weer worden ingeleverd. Eerlijksheidshalve moet ik jullie wel vertellen dat de terugweg haast een ware martelgang was want zowel vriendlief als ik hadden toch last van eh… zadelpijn!

Normaal fietsen we heel weinig maar afgelopen weekend hebben we op dag 1 10 km gefietst, op dag 2 zo’n 18 km en op de laatste dag zo’n 30 km dus ja, tegen zoveel fietsgeweld waren onze bibsjes niet zo goed bestand!

Wat kan ik verder nog vertellen over ons weekendje Ameland? Nou, het was zeker erg gezellig, veel gelachen, zelfs een Ameland ABC-tje in elkaar geflanst, heerlijk genoten van het mooie weer en de natuur, de nodige terrasjes uitgetest, veel gefietst dus, lekker gegourmet in onze chalet en een poging gedaan om onze vrienden te overtuigen van de schoonheid van Duitse schlagers. Kortom, we hebben ons prima vermaakt!

5 gedachtes over “Ameland 2012

 1. Oké.. je hebt me betrapt 😉
  Zo te lezen en te zien aan de foto’s hebben jullie je prima vermaakt. Heerlijk om zoveel buiten te zijn en jullie hebben heel wat afgefietst. En als je op een eiland bent dan móet je toch even naar de vuurtoren hè. Schattig die lammetjes en herten. Echt een weekend met een gouden randje.

  liefs Insoon

 2. Hey vakantieganger!
  Die foto’s zien er wel erg inspirerend uit hoor, vooral die met de cappuchino en het koekje 😀 En wat een geluk hebben jullie gehad met het weer, wat was het heerlijk hè! Tja, je krijgt wat je verdient;-)
  De foto van René met het paardje en de lammetjes ziet er ook erg cute uit. Ik moet zeggen dat het chalet er ruim eruit ziet, ik neem aan dat jullie per stel een slaapkamer hadden of moest een stel op de slaapbank? Normaal ben ik meer van de hotels, maar dit soort huisjes geeft wel een extra vakantiegevoel.
  Dus de batterij is weer opgeladen voor de hectiek op het werk, ik hoop dat je niet gelijk stapels hebt moeten wegwerken want dan zit je weer zo snel in dat werkritme hè..? Maar met zo’n geweldig weekend achter de rug zal dit wel meevallen;-)
  Liefs uut Brabant

  • Het was een 6-persoons chalet, dus 2 slaapkamers met 2 1-persoonsbedden en 1 slaapkamer met een stapelbed… Ik was gisteren nog lekker vrij dus vandaag begon pas de hectiek weer en ja, d’r lag wel het nodige maar ik heb me er vandaag in ieder geval niet echt druk over gemaakt…

 3. Wow dat heeft zeker goed uitgepakt. En ja ik ben jaloers 😉
  Wat een prachtige foto’s en wat een leuk verslag. Ik hoop dat we eind april net zoveel geluk hebben met het weer als jullie afgelopen weekend!!
  Als de kinderen iets groter zijn, dan wil ik ook een keer naar 1 van de eilanden toe!!

  Fijne week verder!!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s