Costa Brava_Spanje

Donderdag 6 juni 2013

Onze eerste vakantiedag, nou ja, eigenlijk was ie al grotendeels voorbij, want onze vlucht ging pas om 19.10 uur vanaf Eelde waardoor we rond 21.00 uur op Spaanse bodem landden, bestond vooral uit koffers inpakken, laatste dingetjes checken en zoals gezegd aan het eind van de middag door paps en mams naar Eelde te worden gebracht. Bestemming: Camping International de Calonge in Platja d’ Aro aan de Costa Brava in Spanje.

costa2Vrijdag 7 juni 2013

Na ’s ochtends ons te hebben gemeld bij de receptie, restant te hebben betaald én natuurlijk een ticket voor WIFI te hebben gefixt, was het de hoogste tijd om in de relaxstand te gaan, in ons geval hield dat in dat we Platja d’Aro en het strand gingen verkennen…

costa3Zaterdag 8 juni 2013

Helaas hadden de wolken vandaag de overhand en hoosde het ’s middags zelfs even maar ondanks dat was het een aangename dag welke we grotendeels in het nabij gelegen vissersdorpje, Palamos, hebben doorgebracht. Voor de nodige cultuur bezochten we nog Castell d’ Aro…

costa4Zondag 9 juni 2013

Aangezien in mijn ANWB-gids de route van Sant Feliu de Guixols naar Tossa de Mar werd aangemerkt als dé route die je het dichtst langs de kust brengt met tig mooie vergezichten, was het vandaag de hoogste tijd om dit met eigen ogen te aanschouwen. En ja, de ANWB-gids had absoluut gelijk! Wat een ontzettende mooie route, bochtig maar nergens gevaarlijk, overal voorzien van vangrails en miradors (= plekken waarvan af je een mooi vergezicht hebt) en zoals gezegd, echt een aanrader!

Ook het toeristische dorpje, Tossa de Mar, is zeker een bezoekje meer dan waard, al was het alleen al vanwege de nauwe steegjes en natuurlijk vanwege Villa Vella, het oude onmuurde stadsgedeelte waarvan af je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

costa5Maandag 10 juni 2013

Opnieuw iets uit mijn ANWB-gids, namelijk een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Peratallada en Pals. Prachtig om te zien, vooral ook omdat de schoonheid van deze dorpjes door het gebrek aan busladingen toeristen, nu goed te zien was en zeker voor een fotogek als moi, was dit een topdag!

costa6costa7Op de terugweg pakten we, wederom op advies van mijn gids, Begur nog even mee en dankzij onze ietwat afwijkende ingestelde TOMTOM belandden we eerst in de baai, Sa Tuna, nabij Begur en ja, in mijn beleving maakte ik hier al de perfecte vakantiefoto, namelijk bootjes, huisjes, blauwe lucht en blauw water. Goh, je zou hier maar een vakantiehuisje hebben… als we toch eens de jackpot zouden winnen… Natuurlijk bezochten we Begur en het Castell de Begur ook nog even…

costa8

Dinsdag 11 juni 2013

Vandaag een rustig dagje… ’s ochtends even naar de wekelijkse markt in Palamos waar het principe “Op de markt is je gulden een daalder waard” zeker nog op gaat. ’s Middags liggen we lekker te relaxen aan de privé baai van de camping.

costa9Woensdag 12 juni 2013

Wederom een tip gevolgd uit de ANWB-gids extra, namelijk een bezoek aan het meest noordelijke punt van de Costa Brava, oftewel het Parc Nacional Cap de Creus. Onderweg bezoeken we nog Roses (zeer toeristische kustplaatsje, kon ons niet echt bekoren) om vervolgens door te rijden naar Cadaques, een zeer pittoresk vissersdorpje, zeer geliefd bij kunstenaars als Dali en Picasso en als ik daadwerkelijk met verf en penseel iets kon, dan was ik niet verder gekomen dan dit dorpje!

costa10Uiteindelijk rijden we toch verder en komen we op het meest noordelijk puntje van de Costa Brava terecht. Prachtige vergezichten en helaas een geopend restaurantje die geen geld van ons wilde verdienen. Enigszins teleurgesteld over onze eerste ontdekte minpuntje van de Costa rijden we terug…

costa11Donderdag 13 juni 2013

Over deze dag kan ik zeer kort zijn… wederom een stranddag!

Vrijdag 14 juni 2013

Hadden jullie al in de gaten dat ik nogal gecharmeerd ben van mijn ANWB-gids? Vandaag opnieuw 2 hoogtepunten hieruit gedaan. ’s Ochtends bezochten we de ruïnes van Empuries bestaande uit een Griekse en Romeinse nederzetting. In die tijd wisten ze ook al dat je prima wat hogerop kon bouwen zodat je een mooi uitzicht op zee had… pfff…

costa12’s Middags bedacht ik dat het best leuk was om lekker relax een boottochtje langs de kust c.q. rotsen te maken en dan nog even van dichtbij de grotten en de Medeseilanden te aanschouwen. How wrong could I be????

Na amper de haven te zijn uitgevaren wilde ik wel al vrijwillig over boord springen! We hadden namelijk gekozen om de tocht te maken met het meest authentieke vissersbootje die het dichtst bij de rotsen/grotten zou komen en ja, dat betekende dus ook dat het a) een klein bootje was en b) dat deze behoorlijk op de golven zwiepte! Beroerd was ik gelukkig niet, wel angstig dat ik overboord zou kieperen.

Gelukkig maakte het prachtige uitzicht veel goed maar toch…

costa13Zaterdag 15 juni 2013

Het einde van de vakantie komt opeens met rasse schreden dichterbij en dan overvalt mij altijd een soort van weemoed; geen zin om terug naar huis te gaan, geen zin om zo’n mooie plek waar je zo totaal ontspannend bent te verlaten, waar de zon altijd op de juiste manier schijnt en waar vooral alles in het teken van genieten staat…

Veel hebben we niet meer op ons programma staan, we rijden nog even naar het nabijgelegen Sant Feliu de Guixols en genieten daar nog even van het mooie uitzicht en voornamelijk van het terras…

costa14Zondag 16 juni 2013

Onze laatste dag is aangebroken! Dus koffers inpakken, caravan schoonmaken, sleutels inleveren en dan op naar huis! Ware het niet dat we nog genoeg tijd hebben voordat we op het vliegveld van Girona worden verwacht, dus wat staat er voor vandaag op de planning? Inderdaad, een bezoek aan de hoofdstad van de Costa Brava, namelijk Girona zelf!

Girona is zeker de moeite waard, vooral het oude gedeelte waar je door een doolhof van nauwe steegjes dwaalt, waar je eindeloos rond lijkt te lopen op zoek naar de vroegere Joodse wijk, waar vooral een heerlijk relax sfeertje hangt, waar je je vergaapt aan de okerkleurige huisjes aan het water, waar de ontwerper Gustav Eiffel (ja, van de Eiffeltoren) een speciale brug heeft ontworpen en wat voor ons een waardige afsluiting van deze vakantie is geworden!

costa15En zo kwam er dus een einde aan ons verblijf in Spanje…

Een vakantie waar we allebei met heel veel plezier op terugkijken, waarbij Spanje ons echt  in positieve zin heeft verrast en waarvan we allebei zeker weten dat we er in de (nabije) toekomst zeker weer naar terug gaan!

Reageren mag hoor!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s